GL & SP: 'Ben jij helemaal klaar met de Amstelveense woningmarkt? Spreek dan in'

GL & SP: 'Ben jij helemaal klaar met de Amstelveense woningmarkt? Spreek dan in' Foto: Cheimaa Aouni (GL) en Patrick Adriaans (SP)

Amstelveen – Amstelveners die helemaal klaar zijn met de huidige situatie op de Amstelveense woningmarkt worden opgeroepen om op donderdagavond 30 januari 2020 in te spreken tijdens een commissievergadering waar de Amstelveense Woonagenda wordt behandeld.


- Lees verder onder deze advertentie -

De oproep is afkomstig van GroenLinks en de Socialistische Partij in Amstelveen, maar  politieke kleur doet er wat hen betreft niet toe. ‘Wonen is voor iedereen in Amstelveen’, stellen de partijen in een persbericht:

Tijd om in actie te komen
‘Ben jij de jongere die graag het ouderlijk nest zou willen verlaten? Of de ouder van wie het kind nog steeds gedwongen thuis moet blijven wonen? Wacht jij misschien al jaren op een sociale huurwoning in Amstelveen? Of zou je graag als starter iets willen kopen, maar word je gedwongen dat buiten Amstelveen te doen? Misschien wil je als oudere wel doorstromen naar een kleinere of meer passende (zorg)woning? Of woon je al tijden in een woning die eigenlijk te duur is voor jouw inkomen? Of word je op welke andere manier dan ook benadeeld door wat er op de Amstelveense woningmarkt gebeurt? Dan is dit het moment om in actie te komen’, aldus het persbericht.

Geen ruimte voor sociale woningbouw
In de woonagenda wordt er volgens de partijen wéér geen ruimte gegeven voor het toevoegen van sociale woningbouw: ‘Alleen bij verkoop door de woningbouwcorporatie is het toegestaan om een gelijk aantal woningen terug te bouwen. Dit terwijl de sociale voorraad al jaren kleiner wordt, de wachtlijsten alsmaar langer en de frustratie over de huidige woningmarkt situatie toeneemt’.

Klaar mee
SP-raadslid Patrick Adriaans: ‘Het gaat om jongeren, studenten, ouderen, politieagenten, verplegers, leraren, starters, gezinnen, oftewel iedereen die al jaren bezig is met het zoeken van een betaalbare woning in Amstelveen, zonder resultaat. De afgelopen jaren is door de gemeente vooral de focus gelegd op het realiseren van onbetaalbare woningen. Diverse partijen in de Amstelveende gemeenteraad zijn er ook klaar mee, echter de coalitiepartijen (VVD, D66, PvdA) blijven kiezen voor onbetaalbare woningen en te kleine middel dure woningen.’

Stem laten horen
GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: ‘Deze avond geeft dé kans om je stem als inwoner te laten horen. Als raadsleden maken wij ons al tijden hard voor dit onderwerp, helaas zonder gewenst resultaat.’

Aanmelden voor inspreken
De partijen zeggen de steun van de inwoners hard nodig te hebben om verandering op gang te krijgen in Amstelveen. 'Om je als inspreker te laten horen is het zaak om je vóór woensdag 29 januari 20.00 uur op raadsgriffie@amstelveen.nl of telefonisch op (020) 540 49 11 aan te melden als inspreker voor de Commissie RWN en het onderwerp woonagenda. Uiteraard is aanwezigheid zonder in te spreken ook waardevol', aldus de partijen

Voor meer info wordt verwezen naar de gemeentelijke website of de genoemde raadsleden Cheimaa Aouni (GL) en Patrick Adriaans (SP).


Reacties