Gladde praatjesmakers veroorzaken veel leed in Amstelveen

Amstelveen - De Amstelveense politie ontketent samen met gemeente Amstelveen een offensief tegen gladde praatjesmakers die telkens weer via babbeltrucs kwetsbare Amstelveners weten op te lichten.

Met name ouderen zijn vaak slachtoffer. ‘Helaas komt het nog steeds voor dat gladde praatjesmakers een woning binnen weten te komen. Ze spelen in op het gevoel en het liefst bij de kwetsbare ouderen’, meldt de politie. ‘Wij willen dat het stopt en doen er alles aan.'

Voorlichting

Zowel de gemeente als de politie gaan onder andere intensief voorlichting geven (onder andere via social media) en vraagt ook Amstelveense bedrijven, winkelcentra en gezondheidscentra of een voorlichtingsfilmpje over babbeltrucs (zie video)  in de wachtruimte afgespeeld mag worden.

Ook wordt Amstelveners gevraagd mee te helpen om kwetsbare personen te waarschuwen voor babbeltrucs.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:37

Amstelveen van voorheen (196)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 196 een foto van een klassieke Van Poelgeest-touringbus zoals deze vroeger onder andere tussen Amstelveen en Amsterdam reed.

Kunst & Cultuur gisteren 12:05

Corona-crisis in Amstelveen: Rondje Cultuur

Amstelveen - De kunst & cultuursector wordt ook in Amstelveen keihard geraakt door de coronacrisis. In een Rondje Cultuur met verantwoordelijk wethouder Herbert Raat (Kunst & Cultuur, VVD) wordt inzicht gegeven in de effecten van de coronamaatregelen op diverse instellingen en individuele kunstenaars. 

Columns 23 mei 2020 19:30

Column Geertje Visser: #BLIJFBINNEN

Amstelveen - Geertje Visser schrijft maandelijks columns voor AmstelveenZ Magazine. Ze heeft een man en drie zonen, woont en werkt in Amstelveen. In de mei-editie een stukje over thuiswerken in combinatie met thuisonderwijs.