Het tweerichtingsverkeer voor fietsers (foto) is begin 2021 teruggedraaid.

Glazen wanden bij nieuwe rotondes Beneluxbaan worden vervangen voor spijlen hekwerken

Amstelveen - De gemeente gaat een serie aanpassingen doorvoeren bij de nieuwe rotondes op de Beneluxbaan langs het Amstelveenlijntraject (Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan) om de verkeersveiligheid te verhogen. Een daarvan is het gedeeltelijk vervangen van de glazen afscheidingen bij de nieuwe rotondes.  

Die maatregel wordt genomen omdat de glazen wanden door condensvorming en regen het zicht van weggebruikers veelal wegneemt.

glazen afscheiding tram.jpg

Extra drempels

Om de snelheid van gemotoriseerd verkeerverder  te verlagen komen er op de opritten naar de rotondes ook extra drempels en worden de voetgangersoversteken verhoogd. De gemeente heeft bij de rotondes Kronenburg en Zonnestein inmiddels ook het fietspad al omgezet naar eenrichtingsverkeer, waar dat eerder tweerichtingsverkeer was.

Groen op middeneiland rotondes

Als laatste gaat de gemeente aan de slag met het inrichten van de middeneilanden met groen. Het midden is nu afgewerkt met geel natuursteen, maar wordt (mede op verzoek van omwonenden) groen. Dit heeft ook een positief effect op de verkeersveiligheid, omdat automobilisten niet meer direct de andere kant van de rotonde kunnen zien en hierdoor onbewust hun snelheid aanpassen.

Kritiek en schouw

Er kwam na de oplvering van de rotondes flinke kritiek van weggebruikers. De gemeente voerde na oplevering van de rotondes een verkeerschouw uit hetgeen al direct resulteerde in maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren: zo werden er al stopborden aangebracht en werd de belijning aangepast. De veiligheid van de rotondes zijn vervolgens nader onderzocht op verdergaande maatregelen.

Zorgen serieus genomen

'Uit het onderzoek kwam naar voren dat verdere maatregelen wenselijk waren voor onder andere de zichtbaarheid van de fietsers en voetgangers, maar ook het verlagen van de snelheid van gemotoriseerd verkeer. We nemen de zorgen van inwoners uiterst serieus,” zegt Ellermeijer. De eerste aanpassingen zijn al gereed. Het zijn ingrepen voor een verdere verbetering van de verkeersveiligheid'.

Aanpassingen stap voor stap

Niet alle aanpassingen zijn direct te realiseren. De aanpassingen van de glazen beplating en de middeneilanden vragen een langere voorbereiding. De extra snelheidsbeperkende maatregelen worden het eerst uitgevoerd, de overige maatregelen volgen dit voorjaar.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.