Davey Photography, Davey Baas
112

Glazenwasser krijgt politie-heli achter zich aan

Amstelveen - Een glazenwasser heeft dinsdagmiddag onbedoeld voor de nodige commotie gezorgd in de wijk Bankras-Kostverloren.  

De Amstelveense politie kreeg dinsdagmiddag een melding van een inbraak aan de Cleopatralaan en rukte daarop met veel eenheden uit.

Naast diverse politievoertuigen, werden ook een politiehelikopter en een hondengeleider ingezet. De heli cirkelde enige tijd rondjes boven de wijk en diverse eenheden kamden de omgeving uit.

Na een zoektocht en onderzoek bleek dat het uiteindelijk niet om een inbreker ging, maar om een glazenwasser die voor inbreker was aangezien. Politiewoordvoering laat desgevraagd weten dat er 'geen strafbaar feit' is gepleegd.

De politie neemt inbraakmeldingen zeer serieus en neemt altijd het zeker van het onzekere. In dit geval bleek het dus loos alarm. De politie vraagt inwoners bij verdachte situaties wel altijd de politie te informeren. In Amstelveen wordt nog altijd (te)veel ingebroken, na een relatief stille corona-periode dit voorjaar.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.