Marit Maij (GroenLinks/PvdA) en Lennart Salemink (VVD)

GLPvdA en VVD kruisen de degens in Europa Debat in P60 Amstelveen

Amstelveen - In het kader van de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni vindt er op zaterdag 1 juni 2024 een Europa Debat plaats in het Amstelveense poppodium P60 aan het Stadsplein: GL/PvdA en VVD kruisen de degens onder leiding van oud-Tweede Kamerlid Nilüfer Gündoğan. 

De Amstelveense fracties van VVD, PvdA en GroenLinks hebben het politieke debat georganiseerd om Amstelveners te informeren over Europa en nog belangrijker, om Amstelveners op te roepen om op 6 juni te gaan stemmen: 'Helaas krijgt de Europese politiek in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Eurovisie Songfestival en het Europees Kampioenschap voetbal weinig aandacht. Weinig mensen weten dat 80% van
nieuwe wetgeving in Nederland uit Europa komt,' melden de partijen.

Marit Maij vs. Lennart Salemink
Namens GLPvdA zal Marit Maij (52 jaar en nr. 3 op de lijst) het opnemen tegen VVD kandidaat Lennart Salemink (36 jaar , nr. 4 op de lijst) Beide kandidaten hebben uitgebreide kennis en ervaring op de Europese dossiers en staan op verkiesbare posities. In het debat zullen naast de Europese politiek ook tal van andere internationale en actuele onderwerpen ter sprake komen. 

Lennart Salemink (VVD): 'De Europese samenwerking is noodzakelijk om echt problemen op te lossen. Ik ben vastbesloten om te strijden voor de vrijheid, veiligheid en welvaart van Nederland. Ik wil mij inzetten voor het behoud van banen en een gezonde economie in alle regio’s van Nederland, voor bescherming tegen Russische agressie. En voor de veiligheid en vrijheid van gemeenschappen zoals LHBTI en de joodse gemeenschap.'

Marit Maij (GLPvdA): 'De vrijheid in Europa en onze waarden staan onder druk. Dit vraagt om duidelijke keuzes over hoe we willen dat Europa eruitziet. Ik wil strijden voor een sociaal, solidair en sterk Europa voor nu en voor volgende generaties. Een Europa gebouwd op bestaanszekerheid, waarin we internationaal optrekken met landen met gedeelde waarden van rechtsstaat en democratie. En waarin we blijven werken aan onze Europese democratie, rechtstaat en pal staan voor rechten van vrouwen, queer en  en minderheden.'

Verschillen van mening
Om alvast een voorproefje te geven geven de partijen een overzicht van onderwerpen waarover beide kandidaten van mening verschillen.

glpvda vvd eurpa debat.jpg

Mail vooraf vragen of stellingen
Vanaf 16.30 uur is men welkom in Café P60 aan het Stadsplein. Het debat duurt van 17.00 tot 18.00 uur. Voorafgaand aan het debat kun je beide kandidaten tegenkomen in het Stadshart. Mensen die vragen hebben of stellingen willen aandragen voor het debat, dan kun dat e-mailen naar EuropaDebat@amstelveen.nl

flyer politiek debat europa.jpg


Meer nieuws

Sport vandaag 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen vandaag 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.

Algemeen gisteren 13:33

Autoverzekering Amstelveen bijna 6% duurder

Amstelveen - Inwoners van Amstelveen betaalden in 2023 bijna 6% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Amstelveen nog ruim 68 euro per maand. In 2023 is dat gestegen naar ruim 72 euro per maand. Op jaarbasis betaalden de inwoners van Amstelveen bijna 49 euro meer voor hun autoverzekering.