'Goed nieuws voor het Oude Dorp'

AMSTELVEEN - 'Een snel bezoek aan het Oude Dorp kan straks zonder te betalen, goed nieuws voor de bezoekers en de detailhandel.' Dat zegt een verheugde Tawros Aslanjan, raadslid voor D66 en woordvoerder Economische Zaken voor die partij.
Aslanjan is samen met zijn partijgenoten zeer verheugd met de onlangs door het college van B&W (waar D66 deel van uitmaakt) gepresenteerde visie op de toekomst van het Oude Dorp. Blauwe zones maken daar onderdeel van uit. De zones voor gratis kort parkeren kunnen volgens de democraten op grote steun rekenen van de inwoners en ondernemers in het Oude Dorp. De invoering ervan zou bovendien een lang gekoesterde wens van D66 zijn.

Een stuk gezelliger
Volgens Aslanjan hebben bewoners en ondernemers ook aangegeven dat het Oude Dorp de afgelopen jaren een stuk gezelliger is geworden. 'Dit laat ruimte om die lijn de komende jaren door te trekken,' zegt Aslanjan. Het college van B&W ziet de toevoeging van extra horeca als pluspunt voor het Oude Dorp.

Voorbeeldproject
Volgens D66 is vooral de wijze waarop de inwoners en ondernemers van het dorp betrokken zijn bij de totstandkoming van de plannen een voorbeeld voor andere projecten. De democraten zullen daarom pleiten om toekomstige projecten op dezelfde manier aan te pakken.

Op de foto


Tawros Aslanjan, in La Gare in het Oude Dorp. (Foto: Anko Stoffels)

 Meer nieuws

Wonen vandaag 13:36

Inwoners en ondernemers kunnen meedenken over inrichting Nieuw Legmeer

Amstelveen - Het college van B en W van Amstelveen heeft 28 mei besloten het voorlopig ontwerp Stedenbouwkundig Plan vrij te geven voor participatie. Omwonenden van en eigenaren en ondernemers op Legmeer kunnen de komende tijd meedenken over de inrichting en functies voor de nieuwe woon-werkwijk Nieuw Legmeer.

Algemeen vandaag 13:19

Speel Hunted Amstelveen en probeer uit handen van politie te blijven

Amstelveen - Zaterdag 8 juni is Randwijck het decor voor Hunted, een spel gebaseerd op het populaire tv-programma. Jongeren uit Amstelveen tussen de 14 en 18 jaar oud kunnen op een speelse manier uit de handen van de politie en handhaving proberen te blijven. 

Algemeen vandaag 11:39

Documentaire Gerlach 13 juni op televisie

Amstelveen - De documentaire Gerlach, over de laatste akkerbouwer in Amstelveen, is een grote hit. Na een succesvolle bioscooprelease met maar liefst landelijk 25.000 bezoekers, wordt de prijswinnende docu op 13 juni uitgezonden op tv op NPO2 door KRO-NCRV. Aanvankelijk zou Gerlach op 30 mei op televisie te zien zijn, maar deze datum is nu verschoven.

Onderwijs & Educatie vandaag 09:45

Nieuw kinderdagverblijf ’t Schooltje in Amstelveen

Amstelveen - Dit jaar heeft kinderdagverblijf 't Schooltje haar deuren geopend in Randwijck in Amstelveen. Zij bieden een kleinschalig, kwalitatief hoge kinderopvang aan voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Op de verticale groep kunnen de kinderen samen spelen, van elkaar leren en krijgen zij de ruimte om persoonlijke successen te ervaren.