Het team van Góed voor Amstelveen

'Góed voor Amstelveen' nieuwe lokale politieke partij GR 2022

Amstelveen - Een nieuwe lokale partij, genaamd 'Góed voor Amstelveen', zal in maart 2022 deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amstelveen. De partij wordt geleid door Jacqueline Höcker, bekend van de huidige 'Lijst Höcker'.

Jacqueline Höcker, eerder actief voor de lokale partijen Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en Actief voor Amstelveen (AVA), heeft met nieuwe fractieleden, een fractieondersteuner en bestuur met Góed voor Amstelveen een nieuw lokaal partijconcept gelanceerd. Góed voor Amstelveen wordt de opvolger van Lijst Höcker. De nieuwe partij geeft aan als kernwaarden bestaanszekerheid, wonen, klimaat, zorg en welzijn, duurzaamheid en dierenwelzijn te hebben.

goed voor amstelveen.png
Het logo van de nieuwe partij

Góed voor Amstelveen stelt er te willen zijn voor alle Amstelveners zijn en in het speciaal voor inwoners die nu onzekerheid over klimaat, werk, wonen en gezondheid ervaren. De partij gaat zich onder andere inspannen voor de ouderenzorg, woningen voor jong-volwassenen/gezinnen, maar ook voor het klimaat.

Alle hens aan dek

'De ouderenzorg heeft een alle hens aan dek mentaliteit nodig. Ouderen die alleen wonen en verstoken zijn van goede zorg tot verwaarlozing aan toe, hebben de politieke volksvertegenwoordigers hard nodig.' Ook richt Goed voor Amstelveen zich op de veel gezinnen en jong volwassenen die een woning zoeken: 'Betaalbare eengezinswoningen zijn zeer schaars of zijn er helemaal niet. Daar zijn alternatieve bouwmogelijkheden voor.' 

Vertrouwen

Ook vindt de partij dat er goed geanticipeerd moet worden op klimaatverandering. 'We lopen een grote kans op extreem wateroverlast. Daar is goede waterberging voor nodig. En de partij wil zich inzetten om het vertrouwen in de politiek te herstellen: 'Goed voor Amstelveen  vindt betrouwbaarheid, empathie en daadkracht een ‘must’,' zo meldt de partij.

De wijken in

De partij geeft aan inwoners op te zoeken, de wijken in te gaan en  instellingen en ondernemers te bezoeken om er voor iedereen te zijn. De partij nodigt geïnteresseerden uit voor een gesprek als men politiek actief wil zijn, lid wil worden of wil deelnemen aan een klankbordgroep.

Website

Binnenkort zullen informatiedagen worden georganiseerd. Het bestuur van Goed voor Amstelveen meldt  dat er nog gesprekken met potentiële kandidaten gevoerd worden. Meer valt te lezen op de website www.goedvooramstelveen.nl

Lijst Höcker

Jacqueline Höcker splitste zich begin dit jaar af van de (in feite ook nieuwe) lokale partij Actief voor Amstelveen (AVA) die in 2018 twee zetels als nieuwkomer behaalde. Höcker gaf begin dit jaar aan dat ze zich niet meer kon verenigen met de wijze van communicatie en de koers binnen die partij. Ze zag binnen AVA weinig mogelijkheden om haar achterban te vertegenwoordigen. Höcker ging zelfstandig verder en nam bij de afsplitsing haar zetel mee - om haar achterban te kunnen blijven vertegenwoordigen - onder de naam Lijst Höcker: dat wordt nu dus Góed Voor Amstelveen.


Meer nieuws

112 gisteren 13:49

Grote politie-inzet in centrum Amstelveen: verdachte situatie in bus

Amstelveen - De politie heeft donderdagmiddag delen van het centrum van Amstelveen afgezet en is met veel eenheden ter plaatse gekomen in de omgeving van het busstation (Meander) vanwege een verdachte situatie in een bus. Er was een melding binnengekomen dat een passagier, die zich apart gedroeg, een verdacht pakketje bij zich zou hebben.

Algemeen 27 mrt. 2024 17:14

'Ja-sticker' voor reclamefolders doet straks intrede in Amstelveen

Amstelveen - Als de gemeenteraad in april akkoord gaat - en dat is de verwachting - dan krijgen inwoners van Amstelveen vanaf 1 juni 2024 alleen nog reclamefolders in de bus als ze daar bewust voor kiezen door een Ja-sticker op hun brievenbus te plakken. De Nee/Ja en Nee/Nee stickers blijven ook gewoon van kracht.  

Algemeen 26 mrt. 2024 17:51

Pontjes over rivier de Amstel bij Nes en Kalfjeslaan later in de vaart

Amstelveen - De twee pontjes van Groengebied Amstelland (Smient en Fuut), die in het vaarseizoen fietsers en voetgangers over de Amstel brengen, gaan later in de vaart dan gebruikelijk door werkzaamheden aan de bruggen bij Ouderkerk aan de Amstel en Uithoorn.