Goed voor Amstelveen wil opheldering over defecte liften Amstelveenlijn

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen heeft het College van B en W om opheldering gevraagd over de storingsgevoelige liften bij de Amstelveenlijn.

Aanleiding is een incident waarbij een reiziger op een warme dag begin september kwam vast te zitten in een lift bij Halte Zonnestein. Brandweer en ambulancepersoneel moesten er aan te pas komen om deze persoon uit de lift te halen en te verzorgen (zie hier).

Grote ergernis

Goed voor Amstelveen noemt het een vreselijke gebeurtenis die absoluut niet meer zou mogen gebeuren: ‘De liften bij de perrons van de tram en metro vertonen vaker defecten en dit is voor veel Amstelveners  een grote bron van ergernis en ongemak. 'Graag zouden we naar een situatie willen waarin de informatie rond de werkzaamheid van de liften up-to-date is, dat liften sneller worden gemaakt en dat bij een storing het verblijven in de lift niet gevaarlijk is,' schrijft Nachshon Pereira.

Vragen

Goed voor Amstelveen wil weten of het GVB helderheid heeft verschaft hoe het betreffende incident begin september heeft kunnen gebeuren en of de informatievoorziening rond defecte liften wel up-to-date wordt weergegeven op de website van het GVB.

Ook wil de partij weten of er maatregelen zijn genomen of gepland om te voorkomen dat iemand die onverhoopt vast komt te zitten in een lift geen gevaar loopt door bijvoorbeeld oververhitting op een warme dag. Als er mogelijk een gebrek is aan monteurs of vervangingsmaterialen zou GvA ook willen weten of daar wat aan te doen valt.

Pendelbusje

Tot slot vraagt de partij zich af of het  mogelijk is dat het GVB in het geval van een defecte lift een alternatief aan kan bieden, bijvoorbeeld door de inzet van een pendelbusje (eventueel op bestelling) naar een volgende halte. 


Meer nieuws

112 gisteren 10:34

Vrachtwagen zakt weg op bouwterrein A9 bij Amstelveen

Amstelveen - Op het bouwterrein van de A9 bij Amstelveen is dinsdagmorgen bij werkzaamheden een vrachtwagen weggezakt en bijna gekanteld. Eén rijstrook op de A9 richting Haarlem is uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Algemeen 17 jun. 2024 12:00

Amstelveen op zoek naar nieuwe kinderburgemeester: wie volgt Milanka op?

Amstelveen - Gemeente Amstelveen is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester  én naar nieuwe leden voor de Kinderraad voor het schooljaar 2024/2025. De huidige kinderburgemeester Milanka bracht daarom afgelopen week samen met wethouder Frank Berkhout een bezoek aan de groepen 6, 7 en 8 van basisschool De Linde.