Goed voor Amstelveen wil opheldering over defecte liften Amstelveenlijn

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen heeft het College van B en W om opheldering gevraagd over de storingsgevoelige liften bij de Amstelveenlijn.

Aanleiding is een incident waarbij een reiziger op een warme dag begin september kwam vast te zitten in een lift bij Halte Zonnestein. Brandweer en ambulancepersoneel moesten er aan te pas komen om deze persoon uit de lift te halen en te verzorgen (zie hier).

Grote ergernis

Goed voor Amstelveen noemt het een vreselijke gebeurtenis die absoluut niet meer zou mogen gebeuren: ‘De liften bij de perrons van de tram en metro vertonen vaker defecten en dit is voor veel Amstelveners  een grote bron van ergernis en ongemak. 'Graag zouden we naar een situatie willen waarin de informatie rond de werkzaamheid van de liften up-to-date is, dat liften sneller worden gemaakt en dat bij een storing het verblijven in de lift niet gevaarlijk is,' schrijft Nachshon Pereira.

Vragen

Goed voor Amstelveen wil weten of het GVB helderheid heeft verschaft hoe het betreffende incident begin september heeft kunnen gebeuren en of de informatievoorziening rond defecte liften wel up-to-date wordt weergegeven op de website van het GVB.

Ook wil de partij weten of er maatregelen zijn genomen of gepland om te voorkomen dat iemand die onverhoopt vast komt te zitten in een lift geen gevaar loopt door bijvoorbeeld oververhitting op een warme dag. Als er mogelijk een gebrek is aan monteurs of vervangingsmaterialen zou GvA ook willen weten of daar wat aan te doen valt.

Pendelbusje

Tot slot vraagt de partij zich af of het  mogelijk is dat het GVB in het geval van een defecte lift een alternatief aan kan bieden, bijvoorbeeld door de inzet van een pendelbusje (eventueel op bestelling) naar een volgende halte. 


Meer nieuws

Kunst & Cultuur vandaag 15:32

Amstelveen Triënnale 2024: Amstelveense kunstenaars kunnen zich nu aanmelden

Amstelveen - Elke drie jaar organiseren drie Amstelveense culturele instellingen een tentoonstelling met en voor Amstelveense kunstenaars. In 2024 vindt de negende editie van de Amstelveen Triënnale plaats, georganiseerd door het Cobra Museum voor Moderne Kunst, Museum JAN en Platform C.

Horeca vandaag 13:02

Silversant doet weer mee aan Nationale Snertdag

Amstelveen - Op zondag 10 december vindt alweer de zesde editie plaats van de nationale snertdag. Ruim tweeduizend 50-plussers maken op honderd locaties van een snertdag een feestdag. Ook in Amstelveen wordt er snert gegeten en wel bij Silversant, dat zestig ‘snert-eters’ zal ontvangen.

Amstelveen van voorheen gisteren 19:48

Amstelveen van voorheen (379)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 379 een oude foto van Plein 60.

Zakelijk gisteren 12:06

Revolutie op Wielen: Ontdek de Nieuwe C-HR op 9 december bij Toyota Van Ekris Mijdrecht!

Amstelveen / Mijdrecht - Wij nodigen u graag uit op 9 december voor een bijzondere gelegenheid. Kom langs bij Toyota van Ekris in Mijdrecht en ontdek de volledig nieuwe Toyota C-HR, een toonbeeld van innovatie en stijl. Met zijn futuristische design, efficiënte hybride motoropties, en een luxueus, technologisch geavanceerd interieur, zet de nieuwe C-HR een nieuwe standaard in zijn klasse.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:23

Tram 25 valt midden op kruispunt stil

Amstelveen - Tram 25 is zondagochtend in Middenhoven op een ongelukkige plek stilgevallen, namelijk midden op het kruispunt Dr. Willem Dreesweg/Melkweg. Daardoor raakte het kruispunt volledig geblokkeerd voor al het verkeer. Nadat de tram weer in beweging was gekomen, werd de 25 vervolgens gestremd door een defecte bovenleiding.