Goedemorgen Nederland op bezoek in Amsterdamse Bos

Goedemorgen Nederland op bezoek in Amsterdamse Bos Foto: Screenshot Goedemorgen Nederland

Amstelveen – Het programma Goedemorgen Nederland van WNL besteedde vanmorgen op NPO 1 aandacht aan het Amsterdamse Bos. Zo vertelde boswachter Claudia Plaisier onder meer dat er regelmatig paddenstoelen worden gestolen uit het bos.

Verslaggeefster Jill Bleiksloot van Goedemorgen Nederland maakte tijdens een zogenoemde paddenstoelensafari een uitgebreide reportage in het Amsterdamse Bos. Zo komt onder meer boswachter Pieter Rust uitgebreid aan het woord. Hij vertelt over het grote aantal verschillende paddenstoelen dat aanwezig is in het bos.

Vuilniszakken

Ook boswachter Claudia Plaisier wordt door Bleiksloot geïnterviewd. Zij vertelt dat sommige paddenstoelen in het Amsterdamse Bos over een medicinale werking beschikken. In verband hiermee lopen er mensen met vuilniszakken door het bos om deze paddenstoelen te stelen en vervolgens te verkopen.

,,Door middel van extra controles proberen we er voor te zorgen dat dit zo min mogelijk voorkomt”, zegt Plaisier in de microfoon van Wakker Nederland. Klik hier om het programma Goedemorgen Nederland van vanmorgen terug te kijken.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties