Screenshot Goedemorgen Nederland

Goedemorgen Nederland op bezoek in Amsterdamse Bos

Amstelveen – Het programma Goedemorgen Nederland van WNL besteedde vanmorgen op NPO 1 aandacht aan het Amsterdamse Bos. Zo vertelde boswachter Claudia Plaisier onder meer dat er regelmatig paddenstoelen worden gestolen uit het bos.

Verslaggeefster Jill Bleiksloot van Goedemorgen Nederland maakte tijdens een zogenoemde paddenstoelensafari een uitgebreide reportage in het Amsterdamse Bos. Zo komt onder meer boswachter Pieter Rust uitgebreid aan het woord. Hij vertelt over het grote aantal verschillende paddenstoelen dat aanwezig is in het bos.

Vuilniszakken

Ook boswachter Claudia Plaisier wordt door Bleiksloot geïnterviewd. Zij vertelt dat sommige paddenstoelen in het Amsterdamse Bos over een medicinale werking beschikken. In verband hiermee lopen er mensen met vuilniszakken door het bos om deze paddenstoelen te stelen en vervolgens te verkopen.

,,Door middel van extra controles proberen we er voor te zorgen dat dit zo min mogelijk voorkomt”, zegt Plaisier in de microfoon van Wakker Nederland. Klik hier om het programma Goedemorgen Nederland van vanmorgen terug te kijken.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.