Buitenplein met parkeerterrein aan de oostkant van winkelcentrum Binnenhof. (Achtergrond Meanderflats, in het midden de telefooncentrale aan Meander)

'Good old' Plein 60 en Rijksweg A9 prominent aanwezig in historische fototentoonstelling Amstelveen

Amstelveen - In belevingscentrum Amstelveen InZicht, gevestigd in het bibliotheekgebouw aan het Stadsplein, is sinds vandaag een historische fototentoonstelling van het oude Amstelveen te zien. De tentoonstelling geeft aan de hand van oude archiefbeelden een inkijkje in de aanleg van de Rijksweg A9 en de ontwikkelingen in het Stadshart van Amstelveen.  

Het belevingscentrum, waar alle informatie is te vinden over de vernieuwing van de A9 en het Stadshart, bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam. De tentoonstelling duurt tot 1 augustus 2022. Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. 

Foto PB Historische tentoonstlling.jpg

Zwijntje

Wethouder Herbert Raat is enthousiast over de tentoonstelling: 'We kennen Amstelveen InZicht als centrum waar je kunt zien hoe Amstelveen er in de toekomst uit gaat zien. Maar met deze historische tentoonstelling laten we ook zien dat we het verleden niet vergeten. En dat er ook elementen zijn die in al die tijd zijn gebleven. De echte iconen zoals de Annakerk en het Oude Dorp, maar ook het Zwijntje.'

Beeldbank

De fototentoonstelling is zorgvuldig samengesteld door medewerkers van de gemeente Amstelveen en Rijkswaterstaat. De afgelopen jaren is veel gedaan om zoveel mogelijk gemeentelijk historisch materiaal te digitaliseren. Het resultaat hiervan is te vinden op beeldbank.amstelveen.nl.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 21:34

Amstelveen van voorheen (311)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 311, precies 6 jaar na de start van deze rubriek, een ansichtkaart van een plek die altijd veel positieve herinneringen oproept bij Amstelveners: Plein 60.