Gordon opent avontuurlijke speelplaats in Amstelveen

Gordon opent avontuurlijke speelplaats in Amstelveen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De avontuurlijke speelplaats en het kunstgrasveld aan de Vlielandstraat naast de Roelof Venemaschool kunnen bespeeld worden. Wethouder Floor Gordon en kinderburgemeester Varvara Denisova hebben gisteren tijdens de officiële opening de eerste ballen door het doel van het grote kunstgrasveld geschopt.


- Lees verder onder deze advertentie -

Het tussen de doelpalen gespannen papier schoten zij niet kapot. Dat lukte de kinderen van de Roelof Venemaschool vervolgens wel.

Geslaagd

Varvara zei dat de opening van de nieuwe speelplek waarschijnlijk een van haar laatste activiteiten is als kinderburgemeester. Na de opening haastte zij zich naar het raadhuis om mogelijke kandidaten voor de volgende kinderburgemeestersperiode te ontmoeten.

Gordon noemde de avontuurlijke speelplaats volgens een bericht op de website van de gemeente Amstelveen een geslaagd project. De speelplek kon mede dankzij tips van kinderen uit de buurt gerealiseerd worden.

Fantasie

Gordon is voorstander van avontuurlijk spelen waarbij kinderen meer hun fantasie kunnen gebruiken. Op deze ruime speelplek kan volop gespeeld worden en op het met zand ingestrooide kunstgrasveld is het mogelijk om onder verschillende weersomstandigheden te sporten. Gordon liet ook nog weten dat ze hoopt dat de centrale groene plek tussen BSO, school en buurt er voor zorgt dat kinderen meer buiten zullen gaan spelen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties