Gordon opent internationale voorleesdag in Amstelveen

Amstelveen – Wethouder Floor Gordon heeft in de bibliotheek op het Stadsplein aandacht besteed aan de internationale voorleesdag. Met een schot met een confettikanon gaf zij het startsein voor de dag, die in het teken stond van voorlezen in verschillende talen.

Tijdens de bijzondere bijeenkomst werd er afgelopen zondag onder andere voorgelezen in het Japans, Indiaas, Engels, Russisch, Spaans, Portugees en Chinees. ”Heel leuk dat de bibliotheek deze dag zo internationaal aanpakt, want in de internationale stad Amstelveen wonen kinderen van 134 verschillende landen”, zegt Gordon vandaag in een persbericht van de gemeente. “Lezen is heel belangrijk, want elke dag een kwartiertje voorlezen zorgt ervoor dat je kind elk jaar 1.000 nieuwe woorden leert. En kinderen die al vroeg in aanraking komen met boeken, hebben later een voorsprong op school.”

Fantasie

Voorlezen is goed voor kinderen van klein tot groot en prikkelt hun fantasie en ontwikkeling. Voorlezen vergroot daarnaast ook nog eens het concentratievermogen en is goed voor de band met je kind. Ook stimuleert voorlezen in je moedertaal de taalontwikkeling waardoor je andere talen sneller leert beheersen. Verder stimuleert voorlezen de taal- en spraakontwikkeling.

De internationale voorleesdag was een dag met een internationaal karakter. Er werd in de bibliotheek op verschillende plekken voorgelezen in allerlei talen en ouders kregen tips op het gebied van voorlezen. Alle aanwezige voorlezers lazen tegelijk voor in ongeveer 7 talen uit het Prentenboek van het Jaar ‘Een huis voor Harry’. De aanwezigen kregen ook nog eens te horen dat het lidmaatschap van de bibliotheek voor kinderen tot 18 jaar gratis is.

Video

De gemeente heeft een video over de internationale voorleesdag op YouTube gezet. Bekijk het filmpje hieronder.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer vandaag 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk vandaag 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen gisteren 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.