Gordon pleit voor meer invloed van vrouwen

Gordon pleit voor meer invloed van vrouwen Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen – In Amstelveen werd afgelopen vrijdag aandacht besteed aan Internationale Vrouwendag. Zo opende wethouder Floor Gordon het symposium SHEroes live in het Cobra Museum en kon in hetzelfde museum ook een zogenoemde Bewustzijnmarkt worden bezocht.


- Lees verder onder deze advertentie -

SHEroes heeft als thema heldinnen. In verband met het symposium hangen  er de komende tijd foto’s van bekende vrouwelijke fotografen in het museum.

Vrouwenemancipatie

Tijden de opening van het symposium werd er gesproken door wethouder Gordon en de in Nairobi opgegroeide zogenoemde powervrouw Peninah Musyimi. Laatstgenoemde vertelde over vrouwenemancipatie in haar thuisland.

Wethouder Gordon sprak in haar speech over het belang van Internationale Vrouwendag. Door eigen ervaringen waarbij zij te maken kreeg met kansenongelijkheid, sociale onrechtvaardigheid en seksisme is ze vrouwenemancipatie in een ander licht gaan zien.

Invloed

”Ik heb eigenlijk heel lang gedacht dat de vrouwenemancipatie wel voltooid was”, zei Gordon volgens een persbericht van de gemeente in haar speech. “Maar de Nederlandse vrouw slaagt er nog onvoldoende in echt te integreren in de mannenmaatschappij. Vrouwen werken minder uren, hebben minder goede banen en krijgen in dezelfde baan fors minder betaald. De invloed van vrouwen in het bedrijfsleven, de media en politiek is nog te klein. Vrouwenemancipatie is nog niet voltooid.”

Tijdens het Symposium vond er ook nog een paneldiscussie over gendergelijkheid plaats.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties