Wethouder Floor Gordon (D66) voor het warmtestation in Bankras/Kostverloren

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

Floor Gordon-De Bruijn noemt het lijstduwerschap eervol: ‘D66 heeft mij gevraagd of ik lijstduwer wil zijn voor de Tweede Kamerverkiezing. Dat vind ik bijzonder eervol. Als lijstduwer spreek ik voor de kiezer zichtbaar en in het stemhokje mijn steun uit voor D66 en onze mooie kandidatenlijst. Vanuit mijn rol als lijstduwer ga ik mij ervoor inspannen dat het Amstelveense en regionale sociaal-liberale geluid goed gehoord wordt in Den Haag". 

Bestuur trots

Het bestuur van D66 Amstelveen laat weten erg trots te zijn dat een van haar leden de kandidatenlijst zal aanvullen. D66 is wat het bestuur betreft al jaren een stabiele vaste waarde in Amstelveen en een voorbeeld voor andere afdelingen: ‘Floor Gordon is bij uitstek de representatie van hetgeen onze partij voor elkaar heeft gekregen in Amstelveen’, zegt lokaal voorzitter Shivan Bhoendie: ‘Ik ben zeer verheugd dat het goede werk van Floor Gordon en alle anderen van D66 in Amstelveen op deze manier erkend wordt door Sigrid Kaag en onze collega’s in Den Haag. Het is tevens een blijk van waardering van de partij voor de gehele gemeente Amstelveen. Ik hoop dat wij hiermee nog meer mensen in Amstelveen kunnen overtuigen om op D66 te stemmen in de aankomende verkiezing”, aldus Bhoendie.

Niet aannemelijk

D66 noemt het niet aannemelijk dat dat een kandidaat vanuit een regionale lijstduwerspositie met genoeg voorkeursstemmen in de Tweede Kamer komt. ‘Mocht die uitzonderlijke omstandigheid zich tóch voordoen en de partij doet een moreel appèl op mij, dan zal ik daar niet van weglopen. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er de voorkeur aan geef om te blijven werken onze lokale D66 ambities op het vlak van goed wonen en onderwijs in een duurzaam, leefbaar en groen Amstelveen, vanuit mijn prachtige functie als wethouder voor de gemeente Amstelveen’, aldus Floor Gordon.

Kieskring

Floor Gordon staat op de kandidatenlijst voor D66 in de kieskring waarbinnen Amstelveen valt. Samen met John Nederstigt en Gerdien Knikker uit Haarlemmermeer vormen zij de regionale lijstduwers in deze kieskring.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:49

Vaste politiekraam op vrijdagmarkt Amstelveen blijkt al snel schot in de roos

Amstelveen - Dat de politie vanaf vandaag wekelijks op de vrijdagmarkt in Stadshart Amstelveen staat met een zogenoemde 'verbindingskraam' wordt door het publiek zeer gewaardeerd.  Al na enkele uren is gebleken dat er grote behoefte is aan laagdrempelig contact met de politie.  

Winkels vandaag 10:29

Stadshart Amstelveen verwelkomt nieuwe winkels

Amstelveen - Winkelcentrum Stadshart Amstelveen blijft in beweging met de aankondiging van nieuwe winkelopeningen. De transformatie van Pandora naar een nieuw winkelconcept is voltooid en binnenkort openen ook nieuwe winkels van BioSwiss Alps, Norah en Leonidas in het Stadshart om de diversiteit van het winkelaanbod te versterken.

Algemeen gisteren 15:55

Kinderen t/m 12 jaar opgelet: maak met jouw Amstelveense natuurfoto kans op een Canon Zoemini 2-printer

Amstelveen – De fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen van Canon en Visit Amstelveen duurt nog tot en met komende zondag 21 april 2024. De wedstrijd kent ook een speciale kids-categorie (t/m 12 jaar). De  jonge fotograaf die de mooiste foto maakt wordt beloond met een een Canon Zoemini 2-printer in zakformaat, waarmee foto’s direct vanaf een smartphone geprint kunnen worden.  

Algemeen gisteren 14:38

Fietsendieven sloegen vorig jaar bijna 500 keer toe in Amstelveen

Amstelveen - Fietsendieven hebben vorig jaar flink huisgehouden in Amstelveen. In een jaar tijd werden bijna 500 aangiftes gedaan van fietsdiefstal. Het werkelijke aantal diefstallen ligt vermoedelijk hoger, omdat niet iedereen aangifte doet.