Wethouder Floor Gordon (D66)

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.

Floor Gordon-De Bruijn noemt het lijstduwerschap eervol: ‘D66 heeft mij gevraagd of ik lijstduwer wil zijn voor de Tweede Kamerverkiezing. Dat vind ik bijzonder eervol. Als lijstduwer spreek ik voor de kiezer zichtbaar en in het stemhokje mijn steun uit voor D66 en onze mooie kandidatenlijst. Vanuit mijn rol als lijstduwer ga ik mij ervoor inspannen dat het Amstelveense en regionale sociaal-liberale geluid goed gehoord wordt in Den Haag". 

Bestuur trots

Het bestuur van D66 Amstelveen laat weten erg trots te zijn dat een van haar leden de kandidatenlijst zal aanvullen. D66 is wat het bestuur betreft al jaren een stabiele vaste waarde in Amstelveen en een voorbeeld voor andere afdelingen: ‘Floor Gordon is bij uitstek de representatie van hetgeen onze partij voor elkaar heeft gekregen in Amstelveen’, zegt lokaal voorzitter Shivan Bhoendie: ‘Ik ben zeer verheugd dat het goede werk van Floor Gordon en alle anderen van D66 in Amstelveen op deze manier erkend wordt door Sigrid Kaag en onze collega’s in Den Haag. Het is tevens een blijk van waardering van de partij voor de gehele gemeente Amstelveen. Ik hoop dat wij hiermee nog meer mensen in Amstelveen kunnen overtuigen om op D66 te stemmen in de aankomende verkiezing”, aldus Bhoendie.

Niet aannemelijk

D66 noemt het niet aannemelijk dat dat een kandidaat vanuit een regionale lijstduwerspositie met genoeg voorkeursstemmen in de Tweede Kamer komt. ‘Mocht die uitzonderlijke omstandigheid zich tóch voordoen en de partij doet een moreel appèl op mij, dan zal ik daar niet van weglopen. Maar eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er de voorkeur aan geef om te blijven werken onze lokale D66 ambities op het vlak van goed wonen en onderwijs in een duurzaam, leefbaar en groen Amstelveen, vanuit mijn prachtige functie als wethouder voor de gemeente Amstelveen’, aldus Floor Gordon.

Kieskring

Floor Gordon staat op de kandidatenlijst voor D66 in de kieskring waarbinnen Amstelveen valt. Samen met John Nederstigt en Gerdien Knikker uit Haarlemmermeer vormen zij de regionale lijstduwers in deze kieskring.


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.