De Gouden Koets (Beeld: Brentano)

Gouden Koets voor Amstelveense ouderen

Amstelveen - Amstelveense ouderen kunnen vanaf vandaag gebruik maken van 'de Gouden Koets'; een uniek vervoersmiddel om ouderen uit hun isolement te halen en gratis vervoer aan te bieden naar Brentano-locaties voor activiteiten en uitjes.

De elektrische auto van Brentano Amstelveen en Gouden Dagen werd, heel toepasselijk, op Prinsjesdag onthuld door burgemeester Tjapko Poppens.

Vorstelijk vervoer

De feestelijke onthulling van de Amstelveense Gouden Koets vond plaats in het bijzijn van wijkbewoners, vrijwilligers en sponsoren in de tuin van ’t Huis aan de Poel. (Wijk)bewoners kunnen gratis gebruik maken van het elektrische voertuig, dat door gedetailleerde bestickering daadwerkelijk oogt als de Gouden Koets van de Koninklijke familie.

Vervoermiddel

Het vervoermiddel wordt bestuurd door een enthousiast team vrijwilligers en is bedoeld om ouderen naar leuke, nuttige en sociale uitjes en activiteiten bij de locaties van Brentano te brengen. De Gouden Koets is mede mogelijk gemaakt door Ars Donandi en Schokkenkamp Wegener Lonzième fonds, Vaillant Fonds, de Hélène de Montigny Stichting, Stichting Hulp na Onderzoek, LVC, Pasman Stichting en Stichting Vrienden van Brentano.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 19:21

Amstelveen van voorheen (270)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 270 een foto van het Augustinuspark, die we kregen toegestuurd door Bert van den Broek van Hubo Lambertus van den Broek. 

Algemeen 23 okt. 2021 13:02

Energiebesparen: Amstelveen zet vol in op Klimaatweek

Amstelveen - Gemeente Amstelveen doet ook dit jaar doet mee aan de Nationale Klimaatweek, die loopt van 27 oktober tot en met 5 november 2021. Tijdens deze Klimaatweek attendeert gemeente Amstelveen inwoners extra op diverse duurzame  acties en helpt het inwoners op weg om energie te besparen.

112 22 okt. 2021 19:46

Brandweer blust keukenbrand aan Kringloop

Amstelveen - De brandweer is vrijdagavond uitgerukt naar Kringloop in de wijk Groenelaan naar aanleiding van een keukenbrand in een bungalow.