[Beeld: Natalia Bos]

Gouden piloot Patrick Bos reed perfecte race met Tristan Bangma

Amstelveen - De in Amstelveense baanwielrenner Patrick Bos veroverde gisteren samen met Tristan Bangma goud op de Paralympische Spelen in Tokio.

Het was het eerste goud voor Nederland op de Paralympics in Tokio. De blinde Tristan Bangma was in combinatie met de als piloot fungerende Bos onverslaanbaar op de 4 kilometer achtervolging. Tegenover diverse media verklaarde Bangma dan ook dat ze een perefecte race hadden gereden.

Met groot machtsvertoon knalde Bangma en Bos in Tokio naar het hoogste podium. Bos & Bangma boekten de afgelopen jaren al vele successen, maar dit is uiteraard de mooiste.

In 2016 vervoverde Patrick Bos ook al brons op de Paralympics in Rio als piloot van Stephen de Vries en in 2012 was er brons met Rinne Oost in Londen.

 


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.

Algemeen 8 dec. 2023 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.