Gouden RadioRing-winnaar Rob van Someren krijgt felicitaties in stoel van De Kapper

Amstelveen - Radio-dj Rob van Someren won afgelopen week met zijn populaire Radio10-programma Somertijd de Gouden RadioRing en ook sleepte hij de prijs voor beste presentator in de wacht. Van Someren is al sinds 1988 vaste klant bij de Amstelveense kapper Eef Brand, nu werkzaam bij De Kapper in het Oude Dorp. De Kapper feliciteerde de gouden radioman vanmorgen bij zijn maandelijkse kappersbezoek met bloemen en champagne.

De ervaren kappers Ad van Gorkom en Eef Brand wilden het moment uiteraard niet zomaar voorbij laten gaan. Ze vinden het natuurlijk niet meer dan terecht dat Van Someren afgelopen week met zijn succesvolle programma Somertijd voor de tweede keer de belangrijkste radioprijs van het land won. In 2013 sleepte de radioman pur sang (ooit begonnen als piraat bij Decibel) de prijs ook al in de wacht. 

kapper_rob_van_someren_eef_brand_ad van gorkom (1).jpg
Ad & Eef

Kapper Eef Brand

Rob is een zéér trouwe klant van kapper Eef Brand en volgt hem overal waar hij knipt. Gemiddeld een keer in de vier à vijf weken zit de veel geprezen radiolegende bij Eef in de stoel. Sinds oktober vorig jaar knipt Eef op maandag en dinsdag bij De Kapper in de Stationsstraat in het Oude Dorp. En dus is Rob er regelmatig te gast, zo ook vanmorgen.

Eef en Rob kennen elkaar al bijna 40 jaar en hebben een goede klik. Ze zitten heel aardig op een lijn als het op gevoel voor humor aankomt: Eef, ook wel bekend als de moppenkapper (begin jaren 90 was hij deelnemer van Moppentoppers), is altijd in voor een grol.  En Rob brengt vrijwel dagelijks bij duizenden luisteraars een lach op het gezicht vanwege zijn onbevangen stijl van radio maken en zijn humoristische kijk op het nieuws in Somertijd.

Maar wat Eef & Rob misschien wel het meest verbindt, is dat het allebei professionals zijn in hun eigen vakgebied. Ze hebben enorm veel plezier in hun werk en laten zich door niets of niemand gek maken. 

kapper_rob_van_someren_eef_brand_ad van gorkom_foto (1).jpg
Als je haar maar goed zit. Eef Brand en Rob van Someren.

Broodrooster

Rob liet vanmorgen weten vooral zijn fanbase dankbaar te zijn voor het winnen van de Gouden RadioRing en blijft opmerkelijk nuchter onder alle aandacht. 'Je wordt na het winnen van zo'n prijs wel een beetje geleefd,' zegt hij. De bescheiden geste van De Kapper kon hij in ieder geval zeker waarderen, maar hij staat niet te trappelen om nu overal op te duiken. Afgelopen zondag was hij wel te gast bij de tv-talkshow Renze op Zondag waar kijkers ook een gevoelige kant van Rob te zien kregen. ‘Als het op emotie aankomt hebben ze aan mij een goede. Ik huil al als iemand een broodrooster wint,’ grapte Rob. 

Somertijd met Rob van Someren is elke werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur te beluisteren op Radio 10.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.