Politie Basisteam Amstelveen
112

GPS-tracker in fatbike leidt politie naar verdachte van straatroof Amstelveen

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft een verdachte van een straatroof - die zondagavond plaatsvond in de omgeving van het Kazernepad - weten aan te houden, doordat de geroofde fatbike van het slachtoffer een GPS-tracker had. Door samen te werken met de politie Amsterdam District Zuid kon een verdachte worden opgepakt.

De straatroof vond gisterenavond plaats, nadat op zaterdag ook al twee straatroven in Amstelveen hadden plaatsgevonden. Twee verdachten gingen er gisteravond rond 21.00 uur vandoor met een KNAAP-fatbike van het slachtoffer, maar hadden niet door dat de fatbike was uitgerust met GPS-tracker en kon worden gevolgd.
 
Samenwerking
Het spoor van de fiets liep naar Amsterdam Zuid. Door goede samenwerking met collega’s van district Zuid werd de fiets teruggevonden en kon ook een verdachte worden aangehouden. De andere verdachte is nog niet getraceerd. Vermoedelijk was het zelfde duo - een van hen viel op omdat hij krukken bij zich had - ook betrokken bij een straatroof op zaterdagavond in dezelfde omgeving. Toen werd een jongen beroofd van een (rode) fatbike.
 
De teruggevonden geroofde fatbike is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het slachtoffer zal later zijn fiets terugkrijgen. Getuigen die iets gezien hebben of meer weten over de tweede verdachte kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (zaaknummer 2023211231), zo meldt de politie. Lees hieronder het verhaal op de Facebook-pagina van Politie Amstelveen:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer gisteren 16:10

Flinke opstopping Beneluxbaan door pechgeval op 1-baansdeel

Amstelveen - Op de Beneluxbaan in Amstelveen Noord is woensdagmiddag een flinke opstopping ontstaan omdat de bestuurder van een personenwagen pech kreeg op het 1-baansdeel tussen Zonnestein en Uilenstede.

Algemeen gisteren 14:52

Nieuwe muurschildering in Busstation Amstelveen krijgt vorm

Amstelveen - Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de 12 brede en 4 meter hoge muurschildering ‘Onderwegdromen’ aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

Algemeen gisteren 14:03

Oude Dorp Amstelveen krijgt wekelijkse markt vanaf juni

Amstelveen - In het Oude Dorp van Amstelveen start in juni een proef met een wekelijkse Dorpsmarkt op woensdagen, waar producten voor de dagelijkse levensbehoefte, zoals groenten, fruit, brood, kaas en planten te verkrijgen zijn.