Politie Basisteam Amstelveen
112

GPS-tracker in fatbike leidt politie naar verdachte van straatroof Amstelveen

Amstelveen - De Amstelveense politie heeft een verdachte van een straatroof - die zondagavond plaatsvond in de omgeving van het Kazernepad - weten aan te houden, doordat de geroofde fatbike van het slachtoffer een GPS-tracker had. Door samen te werken met de politie Amsterdam District Zuid kon een verdachte worden opgepakt.

De straatroof vond gisterenavond plaats, nadat op zaterdag ook al twee straatroven in Amstelveen hadden plaatsgevonden. Twee verdachten gingen er gisteravond rond 21.00 uur vandoor met een KNAAP-fatbike van het slachtoffer, maar hadden niet door dat de fatbike was uitgerust met GPS-tracker en kon worden gevolgd.
 
Samenwerking
Het spoor van de fiets liep naar Amsterdam Zuid. Door goede samenwerking met collega’s van district Zuid werd de fiets teruggevonden en kon ook een verdachte worden aangehouden. De andere verdachte is nog niet getraceerd. Vermoedelijk was het zelfde duo - een van hen viel op omdat hij krukken bij zich had - ook betrokken bij een straatroof op zaterdagavond in dezelfde omgeving. Toen werd een jongen beroofd van een (rode) fatbike.
 
De teruggevonden geroofde fatbike is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het slachtoffer zal later zijn fiets terugkrijgen. Getuigen die iets gezien hebben of meer weten over de tweede verdachte kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 (zaaknummer 2023211231), zo meldt de politie. Lees hieronder het verhaal op de Facebook-pagina van Politie Amstelveen:


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.