Peter Kooijman

Gratis golfen voor kinderen in Amsterdamse Bos

Amstelveen – De jaarlijkse Kids4Golfdag komt er weer aan. Binnenkort krijgen kinderen van de basisschool de kans om op in het Amsterdamse Bos gratis te kunnen golfen.

Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen op zondag 6 juli in het Amsterdamse Bos terecht om kennis te maken met de sport. Tijdens de golfdag van Kids4Golf kunnen basisschoolkinderen onder leiding van een ervaren PGA-golfprofessional les krijgen van talentvolle oudere kinderen, die optreden als ambassedeurs van het evenement. Vervolgens kunnen de kinderen een echt golfrondje lopen.

Swingen

De kinderen leren swingen, chippen en putten met aangepast, veilig materiaal waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale clubs, een zachtere bal en een grotere hole. Na de les mogen de kinderen op een speciaal aangelegde baan ervaren hoe leuk golf is. Ook voor kinderen is golf een geweldige sport waarbij ze sportief kunnen bewegen, zich goed moeten concentreren en plezier kunnen maken met leeftijdsgenoten. Ze kunnen lachen om een mislukt schot en juichen om een geslaagde klap.

Er zijn bovendien ook nog eens prachtige prijzen te winnen voor de grootste talenten. Zo kan er een golfcursus op Olympus voor de kids uit Amsterdam en omgeving worden gewonnen en ligt er een door Jumbo Golf beschikbaar gestelde golfset voor beginners klaar. In het totaal nemen de lessen en het spel twee en een half uur in beslag. Er kan worden gekozen uit verschillende aanvangstijden en meer dan sportieve schoenen hoeven de kinderen niet mee te nemen. Kids4Golf wordt ondersteund door ANWB Golf, dat de ambassadeurs van het evenement een lidmaatschap verstrekt. 

Plezier

Golf is fun en dat beleef je nog meer met vrienden of vriendinnen op deze geweldige golfdag. Tijdens de lessen en het spel staan plezier en gezelligheid voorop. En het is een stuk gezonder dan eindeloos gamen. Golf wordt steeds populairder en overal in Nederland liggen prachtige banen waar de jeugd met korting kan spelen. En wie weet wordt er in het Amsterdamse Bos wel een nieuwe Tiger Woods geboren. Geef je snel op want het aantal deelnemers is beperkt. Meer informatie en inschrijving  op www.kids4golf.nl.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.

Politiek vandaag 09:52

Veiligheidssubsidie werkt: geen inbraken meer door achterpadbeveiliging

Amstelveen – Gemeente Amstelveen draagt via een subsidieregeling financieel bij aan hang- en sluitwerk en kleine veiligheidsprojecten voor inwoners en bedrijven die hun objecten beter willen beveiligen. De regeling is aantoonbaar effectief, zo stelt raadslid Benjamin Smalhout (VVD) die tijdens de afgelopen raadsvergadering aandacht vroeg voor de subsidieregeling.

Verkeer & Vervoer gisteren 13:20

Woningen Oude Dorp en pastorie Annakerk tegen de vlakte voor verbreding A9

Amstelveen - Om ruimte te maken voor de verbreding en verdiepte aanleg van de A9 Amstelveen worden diverse woningen in het Oude Dorp, maar ook de pastorie naast de Annakerk, binnen enkele maanden gesloopt. De panden staan op de plek waar straks de extra rijstroken komen en de overkapping Oude Dorp wordt gerealiseerd.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:13

Vernieuwd kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan gaat eind juli open

Amstelveen - Het vernieuwde kruispunt Sportlaan/Beneluxbaan opent naar verwachting vrijdag 31 juli 2020. Vanaf juni moet het verkeer rekening houden met veel wisselende omleidingen en afsluitingen om het kruispunt definitief gereed te kunnen maken.

Algemeen gisteren 10:01

5 keer een check om het op je werk leuk (en vol) te houden

Brigitte Kaandorp zong ‘Ik heb een zwaa-aa-aar leven’. Als jij daar zaken in herkent als het gaat om je werkzame leven, wordt het tijd om veranderingen aan te brengen. Hier volgen vijf adviezen om weer fris en fruitig naar je werk te gaan.