Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.

Alles wat je moet weten over hybridewarmtepompen

Bezoek bijvoorbeeld tussen 11.00 en 11.45 uur de presentatie van Stijn Otten-van Beest van HeatTransformers. Hij vertelt alles wat je moet weten over hybridewarmtepompen.

Een warmtepomp is een manier om jouw woning een stuk duurzamer en goedkoper te verwarmen. Met een volledig elektrische warmtepomp verwarm je volledig gasloos en met een hybride warmtepomp kan je het gasverbruik tot wel 70% verminderen. Uiteraard is er ook ruimte voor vragen die Stijn zal benatwoorden.

Stappen naar een volledig duurzaam huis

Tussen 13.00 en 13.30 uur vertelt Amstelvener Hans Hasenbos over zijn volledig duurzame huis en deelt hij zijn ervaringsverhaal. Hans heeft een volledig duurzaam huis gerealiseerd en vertelt over de stappen die hij daarvoor heeft gezet. Bovendien geeft hij inzicht in de kosten die zijn gemaakt. Ook vertelt hij over wat hij nu bespaart op energie en het verloop van het proces. Uiteraard zal Hans ook vragen beantwoorden.

Zelf aanleggen Groendak

Of ga tussen 13:00 en13:30 naar de workshop Groendak over hoe je een groendak kunt aanleggen.

Want hoe leg je een goed sedumdak aan? Groendak vertelt over alle voordelen van een groendak, zoals de langere levensduur van het dak, de verbeterde warmtewering en geluidsisolatie. Maar ook hoehet dak eigenhandig kan worden aangelegd aanleggen en waar rekening mee moet worden gehouden.

Kijk voor het volledige programma op amstelveen.nl/duurzaam-markt

Doe het duurzaam markt flyer amstelveen.jpg
Dit betreft een parnerbijdrage in samenwerking met Amstelveen maakt het.
logo_amstelveen_maakt_het.png


Meer nieuws

Sport vandaag 14:52

Back to the Future bij NTC Amstelveen

Amstelveen - Van zondag 30 juni tot en met zondag 6 juli vinden er in Amstelveen twee grote internationale tennistoernooien plaats. 

112 vandaag 13:58

Zoekactie in Ouderkerkerplas naar 14-jarige: slachtoffer gevonden

Ouderkerk aan de Amstel - Dinsdagmiddag rond 13.00 uur is er in de Oudekerkerplas in Ouderkerk aan de Amstel een zoekactie op touw gezet. De politiehelikopter en brandweerduikers zochten vanaf de straat Aan de Wind het water af omdat er een 14-jarige jongen vermist zou zijn. Het slachtoffer is inmiddels gevonden en overgebracht naar het ziekenhuis.  

Rubriek: Onderweg op de A9 vandaag 10:54

27 juni: webinar over de werkzaamheden aan de A9

Amstelveen - Op donderdag 27 juni, van 20.00 uur tot 21.30 uur, wordt er een webinar georganiseerd (digitaal) over de werkzaamheden aan de A9 in Amstelveen. 

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

Bovenkerk verandert 13 juli tijdens Zomerfeest in olympisch dorp

Amstelveen - Zaterdag 13 juli van 14.00 tot 19.00 uur vindt in het Urbanuspark het jaarlijkse Zomerfeest in Bovenkerk plaats. Deze keer staat het feest in het teken van de Olympische Spelen. Voor één dag wordt Bovenkerk een heus olympisch dorp met o.a. leuke sportieve activiteiten voor jeugdige bezoekers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook dit jaar weer langskomen voor Heel Bovenkerk Bakt, de braderie, de barbecue, heerlijke hapjes en drankjes en diverse optredens.

Evenementen & Activiteiten gisteren 17:32

Amstelveen Culinair 2024: Een culinair feest aan de Poeloever

Amstelveen - De zomer is begonnen en dat betekent dat het bijna tijd is voor hét fijnproevers evenement van het jaar: Amstelveen Culinair. Op zaterdag 6 juli wordt de prachtige poeloever, met uitzicht over De Poel en het Amsterdamse Bos, omgetoverd tot een culinaire ontmoetingsplaats. Dit jaar is het extra speciaal omdat het terrein nog nooit eerder voor een evenement is gebruikt. Met het mooie weer kunnen bezoekers hier genieten van de zonsondergang over De Poel.

Algemeen gisteren 13:51

Nieuwe naam ontmoetingsruimte Kastanjeflat onthuld: Kastanjehof

Amstelveen - Met trots is de nieuwe naam van de ontmoetingsruimte in de Kastanjeflat bekend gemaakt: Kastanjehof. Het naambord werd feestelijk onthuld door wethouder Marijn van Ballegooijen, waarmee de vernieuwde ontmoetingsplek officieel in gebruik is genomen.