Bij parkeren in de vergunningsgebieden rondom het stadshart, geldt er een tarief van €16 per 4 uur.

Gratis parkeren rond Stadshart Amstelveen

Amstelveen – In steeds meer gebieden in Amstelveen ontkom je er niet meer aan; betaald parkeren. Een dagje stadshart kost je al snel €16. AmstelveenZ heeft voor jou op een rijtje gezet waar je ‘nog’ gratis kunt parkeren rondom het Stadshart.

Waar kun je nog gratis parkeren:

- In de Schouwburg garage boven het busstation kun je de eerste 2 uur gratis parkeren, indien je in bezit bent van een personal shopping card van Stadshart Amstelveen.

- In het weekend staan de slagbomen op bij het oude KPMG-gebouw en kun je daar de hele dag gratis parkeren. Je loopt het tunneltje door en je bent op het winkelcentrum (aan de kant van de Action). 

Meer over parkeren Stadshart Amstelveen
Parkeren op straat rondom het winkelcentrum is alleen kort betaald parkeren mogelijk; maximaal 30 min, 1 uur of 2 uur. Wil je langer parkeren, dan kun je dit doen in de 3 garages rond het winkelcentrum (betaald).

Bij parkeren in de vergunningsgebieden rondom het stadshart, geldt er een hoogtarief van €16 per 4 uur. 

Uitbreiding betaald parkeren met vergunning
In 2019 is de invoering van het betaald parkeren met vergunning gestart in Elsrijk Zuid-West (februari 2019), Keizer Karelpark Oost (maart 2019), Elsrijk (juni 2019), Uilenstede (juli 2019) en in de wijken Kostverlorenhof/Elsrijk  (november 2019). Na 12 december breiden ze het gebied uit bij Bankrashof voor betaald parkeren met vergunning.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 11:38

Amstelveen schudt slaapstad-imago af: trendy & hip

Amstelveen - Amstelveen lijkt het imago van saaie slaapstad behoorlijk te hebben afgeschud. De Telegraaf meldt in een paginagroot lifestyleartikel in de zaterdagkrant dat Amstelveen tegenwoordig als trendy gekwalificeerd kan worden, mede door een eerdere notering in het trendy platform USE-IT EUROPE.

Algemeen gisteren 10:00

Ketting kledingruil nu ook in Amstelveen

Amstelveen - Gratis nieuwe outfits, mensen in de buurt leren kennen én kledingverspilling tegengaan. Dat zijn de ingrediënten van de ‘Ketting Kledingruil’. De 21-jarige Denise Abbel kwam dit initiatief tegen en werd direct enthousiast. ‘Het is echt een win-win-win situatie en tot mijn grote verbazing bestond dit nog niet in Amstelveen.’ Een interview met deze ondernemende jongedame die graag uitlegt hoe je mee kunt doen.