Bij parkeren in de vergunningsgebieden rondom het stadshart, geldt er een tarief van €16 per 4 uur.

Gratis parkeren rond Stadshart Amstelveen

Amstelveen – In steeds meer gebieden in Amstelveen ontkom je er niet meer aan; betaald parkeren. Een dagje stadshart kost je al snel €16. AmstelveenZ heeft voor jou op een rijtje gezet waar je ‘nog’ gratis kunt parkeren rondom het Stadshart.

Waar kun je nog gratis parkeren:

- In de Schouwburg garage boven het busstation kun je de eerste 2 uur gratis parkeren, indien je in bezit bent van een personal shopping card van Stadshart Amstelveen.

- In het weekend staan de slagbomen op bij het oude KPMG-gebouw en kun je daar de hele dag gratis parkeren. Je loopt het tunneltje door en je bent op het winkelcentrum (aan de kant van de Action). 

Meer over parkeren Stadshart Amstelveen
Parkeren op straat rondom het winkelcentrum is alleen kort betaald parkeren mogelijk; maximaal 30 min, 1 uur of 2 uur. Wil je langer parkeren, dan kun je dit doen in de 3 garages rond het winkelcentrum (betaald).

Bij parkeren in de vergunningsgebieden rondom het stadshart, geldt er een hoogtarief van €16 per 4 uur. 

Uitbreiding betaald parkeren met vergunning
In 2019 is de invoering van het betaald parkeren met vergunning gestart in Elsrijk Zuid-West (februari 2019), Keizer Karelpark Oost (maart 2019), Elsrijk (juni 2019), Uilenstede (juli 2019) en in de wijken Kostverlorenhof/Elsrijk  (november 2019). Na 12 december breiden ze het gebied uit bij Bankrashof voor betaald parkeren met vergunning.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.

Algemeen gisteren 11:53

Bewoners Groenelaan in verzet tegen bouwplannen met spandoeken

Amstelveen - Bewoners van de Najade-flat hebben spandoeken opgehangen als protest tegen de bouwplannen voor een nieuw wooncomplex op de plek van het Sakko-tankstation en de aanpalige showroom aan Newa 2 in de wijk Groenelaan.

112 gisteren 11:07

Mercedes-rijder vlucht na aanrijding: politie op zoek naar witkleurige C-Klasse

Amstelveen – De Amstelveense politie is op zoek naar de bestuurder van een witkleurige Mercedes C-Klasse Estate (bouwjaar 2006), die er afgelopen zaterdagavond vandoor ging nadat hij in aanrijding was gekomen met een snorfiets aan de Burgemeester Colijnweg in Amstelveen. Twee opzittenden raakten daarbij gewond.