Garantiesubsidie voor Griffioen. Vlnr Anne-Fleur Pel (gemeente Amstelveen), Adriaan Bruin en Kirsten Lenferink van Griffioen en wethouder Herbert Raat

Griffioen komt met corona-proof zomerprogramma voor studenten Uilenstede

Amstelveen - Het Amstelveense Theater Griffioen gaat met financiële steun van gemeente Amstelveen studenten in Uilenstede een corona-proof cultureel zomerprogramma aanbieden in en rond Uilenstede, om studenten het nodige vertier te kunnen bezorgen in corona-tijden.

Het Amstelveense college van B en W heeft ingestemd met een garantiesubsidie voor Griffioen voor het realiseren van het culturele zomerprogramma (van augustus tot en met begin september) voor de studenten op Uilenstede.

Impuls voor de Campus

Het laagdrempelige culturele aanbod moet zorgen voor een positieve impuls op de campus nu de studenten door corona veelal moeten thuisblijven. ‘De gevolgen van de coronamaatregelen zijn niet gering voor de studenten op Uilenstede. Bijbanen zijn veelal weggevallen, studies ondervinden vertraging, introductieweken zijn versoberd, vakanties slechts beperkt mogelijk en festivals gaan niet door. Deze zomer blijven veel meer studenten thuis zonder mogelijkheden voor vertier’, meldt wethouder Herbert Raat (kunst & Cultuur, VVD).

Maatschappelijke voorzieningen

‘Het zomerprogramma zorgt ervoor dat de studenten deze zomer samen toch wat plezier kunnen hebben en het stelt Griffioen in staat om te experimenteren met een innovatief programma binnen de grenzen van de anderhalvemetersamenleving’, zegt Raat

‘We vinden het belangrijk dat er toegang blijft tot maatschappelijke voorzieningen in tijden van corona. Daarom heeft het college samen met de gemeenteraad het Ondersteuningsfonds Corona in het leven geroepen. Ik ben blij te zien dat culturele instellingen hier ook gebruik van maken.'

Zomerprogramma voor studenten

Traditioneel is Griffioen in juli en augustus gesloten. Daarop wordt nu een uitzondering gemaakt. Het coronaproof programma zit vol met theater en cursussen waarvoor het campusterrein en de stad als podium dient. Studenten betalen een bescheiden financiële bijdrage voor (een deel van) het programma. Griffioen ontvangt een garantiesubsidie van 44.795 euro van de gemeente onder voorbehoud van het verkrijgen van de benodigde vergunningen.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.