Bouwkranen in Stadshart Amstelveen

Groei nieuwbouwwoningen blijft achter in Amstelveen

Amstelveen - In 2019 werden in Amstelveen 272 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Daarmee bleef de groei van de woningvoorraad door nieuwbouw in Amstelveen vorig jaar achter op het landelijk gemiddelde.

De 272 nieuwbouwiningen betekende een groei van de Amstelveense woningvoorraad met 0,6 procent, terwijl landelijk een groei van 0,9 procent werd gerealiseerd.

Ook bleef Amstelveen in 2019 achter bij omliggende gemeenten, waar de groei van de woningvoorraad procentueel hoger was (Aalsmeer: +0,9%, Uithoorn: +1,2% en Ouder-Amstel +2,2%)

In Diemen nam de woningvoorraad door nieuwbouw afgelopen jaar het sterkst toe van heel Nederland: met liefst 9,0 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Amstelveen wil 15.000 woningen erbij

Amstelveen heeft voor de komende jaren wel diverse nieuwbouwplannen op stapel staan. De gemeente wil de komende jaren sterk groeien en stelde eerder nog ruimte te zien voor 15.000 woningen (!). Zo zijn er plannen voor meer dan 1100 woningen in nieuwbouwwijk De Scheg, en staan de omvorming van  Kronenburg en Legmeer tot woonwerkgebieden op stapel en zijn er nog tal van andere lopende projecten (zoals appartementen op de plek van het voormalige KPMG-gebouw en boven Hudson's Bay).


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 19:39

De nieuwe corona-maatregelen op een rijtje

Amstelveen - Het kabinet heeft vanavond een omvangrijke serie nieuwe corona-maatregelen aangekondigd die dinsdag 29 september 18.00 uur ingaan en minimaal drie weken van kracht blijven. 

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Soap rond afgesloten fietspad in Bovenkerk duurt voort

Amstelveen - De heropening van het reeds lange tijd afgesloten fietspad tussen Zetterij en de Noorddammerlaan in Bovenkerk (Kazernepad/Zwarte Pad) heeft opnieuw vertraging opgelopen. Het stuk fietspad, dat hard op weg is het duurste stuk fietspad van Amstelveen te worden, wordt nu naar verwachting in februari 2021 geopend.

Winkels gisteren 10:16

Nieuwe kunst- en kadowinkel in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In Stadshart Amstelveen heeft kunst- en kadowinkel KYLDO de deuren geopend. De winkel biedt collectie kunstige cadeaus, moderne woondecoraties en kleurrijke kunstbeeldjes uit het binnen- en buitenland  

Amstelveen van voorheen 27 sep. 2020 20:50

Amstelveen van voorheen (214)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 214 een fraaie historische prentbriefkaart van de Amsterdamseweg van voor 1940.

112 27 sep. 2020 18:44

Vrachtwagen en personenauto in botsing

Aalsmeer/Amstelveen - Op de Legmeerdijk (N231), ter hoogte van de kruising met de N196, zijn zondagavond een vrachtwagen en een personenauto in botsing gekomen.