Groei nieuwbouwwoningen blijft achter in Amstelveen

Groei nieuwbouwwoningen blijft achter in Amstelveen Foto: Bouwkranen in Stadshart Amstelveen

Amstelveen - In 2019 werden in Amstelveen 272 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Daarmee bleef de groei van de woningvoorraad door nieuwbouw in Amstelveen vorig jaar achter op het landelijk gemiddelde.


- Lees verder onder deze advertentie -

De 272 nieuwbouwiningen betekende een groei van de Amstelveense woningvoorraad met 0,6 procent, terwijl landelijk een groei van 0,9 procent werd gerealiseerd.

Ook bleef Amstelveen in 2019 achter bij omliggende gemeenten, waar de groei van de woningvoorraad procentueel hoger was (Aalsmeer: +0,9%, Uithoorn: +1,2% en Ouder-Amstel +2,2%)

In Diemen nam de woningvoorraad door nieuwbouw afgelopen jaar het sterkst toe van heel Nederland: met liefst 9,0 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Amstelveen wil 15.000 woningen erbij

Amstelveen heeft voor de komende jaren wel diverse nieuwbouwplannen op stapel staan. De gemeente wil de komende jaren sterk groeien en stelde eerder nog ruimte te zien voor 15.000 woningen (!). Zo zijn er plannen voor meer dan 1100 woningen in nieuwbouwwijk De Scheg, en staan de omvorming van  Kronenburg en Legmeer tot woonwerkgebieden op stapel en zijn er nog tal van andere lopende projecten (zoals appartementen op de plek van het voormalige KPMG-gebouw en boven Hudson's Bay).


Reacties