Groen komt terug bij nieuwe rotondes Beneluxbaan

Amstelveen - Als alles volgens planning verloopt start de gemeente deze winter met het terugplaatsen van groen bij de nieuwe Beneluxbaan-rotondes Kronenburg, Zonnestein en Sportlaan.

Voor de verbouwing van de Amstelveenlijn en de nieuwe rotondes van de Beneluxbaan moest veel groen wijken en werden veel bomen en struiken gekapt.

Zoveel mogelijk terug

Uitgangspunt van de nieuwe beplanting is dat er zoveel als mogelijk terugkomt van wat er voor de werkzaamheden stond. Bij de nieuwe kruispunten is de situatie op sommige plekken echter veranderd. Direct omwonenden van deze kruispunten ontvangen binnenkort meer informatie over de plannen voor de nieuwe beplanting.

Plannen bijna gereed

De gemeente meldt dat plannen voor het planten van groen langs de vernieuwde Amstelveenlijn bijna gereed zijn. ‘We zijn in de laatste fase van het project Amstelveenlijn gekomen,’ aldus wethouder Verkeer en Vervoer Rob Ellermeijer (VVD).

‘Aannemer VITAL is eind dit jaar zo goed als klaar, waarna wij als gemeente aan de slag kunnen met de omgeving. Ik ben verheugd dat de inrichtingsplannen van het groen nu bijna gereed zijn, zodat we de gebieden langs de Beneluxbaan weer het groene, Amstelveense karakter terug kunnen geven,’ aldus Ellermeijer.


Meer nieuws

112 gisteren 11:16

Handhavers Amstelveen grijpen jonge straatrovers

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen hebben vanmorgen twee jonge straatrovers weten te overmeesteren, die een leeftijdsgenoot hadden beroofd van iPods en een mobiele telefoon.

Gezondheid & welzijn gisteren 09:08

‘Hopen dat veel Amstelveners stoppen met roken’

Amstelveen - Wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg, PvdA) hoopt dat dit jaar veel Amstelveners meedoen met de nationale Stoptober-actie en daarmee een steun in de rug krijgen om te stoppen met roken.

Algemeen 24 sep. 2020 16:00

Nieuwe kinderburgemeester Elina aan de slag

Amstelveen - Met het omhangen van de keten en het uitspreken van de eed is Elina gisterenavond geïnstalleerd als vijfde kinderburgemeester van Amstelveen. 

Corona Amstelveen 24 sep. 2020 13:58

Positieve coronatesten: Amstelveen grootste stijger in regio

Amstelveen - Van alle gemeenten in de regio Amsterdam-Amstelland was in Amstelveen afgelopen week veruit de grootste relatieve stijging van positieve GGD-coronatesten waar te nemen. 140 Amstelveners testten in week 38 positief, terwijl 1101 Amstelveners werden getest.