GroenLinks op verkiezingscampagne in Amstelveen

GroenLinks Amstelveen start verkiezingscampagne en wil met je in gesprek

Amstelveen - GroenLinks is in Amstelveen van start gegaan met de verkiezingscampagne voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 en heeft in verband met de coronaperiode een andere campagnestrategie dan normaal.

'17 maart 2021 is de dag dat we naar de stembus mogen', meldt de partij. 'De verkiezingstijd is begonnen, in de media verschijnen berichten over kandidatenlijsten, en de campagne teams zijn hun strategie aan het uitrollen. Voor GroenLinks is die strategie heel anders dan de voorgaande jaren', aldus GroenLinks in een perbericht.

Campagneleider van GroenLinks Amstelveen Lotte Hajema legt uit: 'De campagnes van GroenLinks staan bekend als grassrootscampagnes, waarbij de kracht ligt in het voeren van Huis aan Huis gesprekken. GroenLinks trekt in groepjes een wijk in en belt bij huizen aan om in persoonlijke gesprekken mensen ten eerste te wijzen op aanstaande verkiezingen, om te horen wat er leeft bij de mensen in die wijk, en daarbij de doelen van GroenLinks voor het voetlicht te brengen. Dat doen we nu niet in verband met de corona-maatregelen.'

Speciale website

Hajema legt uit dat de campagne op dit moment draait op vrijwilligers die brieven bezorgen met een GroenLinks-boodschap en vooral wordt ook een oproep gedaan om via een speciale website te laten horen wat je belangrijk vind.'

'Het nieuws wordt op dit moment gedomineerd door ontwikkelingen van het Corona virus en de impact die dat heeft op onze maatschappij. Wat doen de maatregelen, helpen ze of niet, hoe doet de huidige regering het? Vragen die relevant zijn met het oog op de aanstaande verkiezingen.'

GroenLinks wijst Amstelveners die in gesprek willen met de partij dat kunnen doen via de website  Groen.li/gesprek (klik hier).

groenlinks_campagne.jpg
Leden van GroenLinks Amstelveen op campagne in Amstelveen. Foto's: GroenLinks Amstelveen


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:27

‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis'

Amstelveen - DE EO zendt op woensdag 27 januari 2021 de unieke documentaire ‘De Sobibor Tapes – de vergeten interviews van Jules Schelvis’ uit. Jules Schelvis was woonachtig in Amstelveen, waar hij in 2016 op 95-jarige leeftijd overleed. 

Algemeen gisteren 16:35

Toeslagenaffaire treft ook tientallen Amstelveense gezinnen

Amstelveen - Ook in Amstelveen zijn tientallen gezinnen gedupeerd door de kinderopvangtoeslagenaffaire. De landelijke affaire, waarbij tienduizenden onschuldige ouders tot in lengte van jaren werden aangezien voor fraudeurs en onder een nietsontziend regime onterecht (grote) sommen geld moesten terugbetalen, zorgde vandaag voor het opstappen van het kabinet.

Politiek gisteren 13:03

Gordon regionaal lijstduwer voor D66 bij Tweede Kamer-verkiezing

Amstelveen - D66 heeft Amstelveens wethouder Floor Gordon gevraagd om regionaal lijstduwer te zijn voor D66 bij de verkiezing voor de Tweede Kamer. Daarmee vult zij de lijst aan op plek 74. De verkiezing voor de leden van de Tweede Kamer wordt gehouden tussen 15 en 17 maart 2021.