Ilika Polderman, gemeenteraadslid GroenLinks

GroenLinks Amstelveen: ‘Zorg dat de natuur leidend blijft aan de Poeloever’

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil dat de gemeente ‘natuurinclusief’ en ‘klimaatadaptief’ te werk gaat als ze het gebied rondom de Noordelijke Poeloever gaat ontwikkelen. ‘De gemeente wil aan de Poeloever ruimte maken voor recreatie, sport en ondernemen. Dat schrijft het college over de gebiedsvisie die wordt opgesteld voor de Noordelijke Poeloever. Dat klinkt bloedlink’.

‘De Poeloever is een natuurgebied, en daar moeten we zuinig op zijn. Ga er lekker recreëren en sporten – maar zorg dat de natuur leidend blijft’, aldus raadslid Ilika Polderman van GroenLinks. Op woensdag 9 november komt ze met een motie.

Natuurlijke karakter

Ilika Polderman kan er gewoon kwaad om worden. ‘Het natuurlijke karakter maakt het gebied aantrekkelijk voor recreatie, sport en ondernemen. Dat snap ik. Maar deze drie elementen vormen tegelijkertijd een bedreiging voor de natuur.’ Polderman vindt dat de natuur leidend moet zijn in het gebied. ‘Recreatie, sport en ondernemen horen mee  te bewegen met de natuur. En niet andersom.’

 Te soft

Het college geeft in de begroting aan dat de gebiedsontwikkeling respect zal tonen voor de natuur. Voor GroenLinks is dat te soft. De partij wil dat er bij de ontwikkeling van het gebied wordt gekozen voor het behouden of zelfs versterken van de natuurwaarden. Zodat zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk kunnen genieten van de natuur aan de Poeloever.

De natuur is de eindbaas

‘Baseer de  ontwikkeling van dit gebied op natuurinclusieve en klimaatadaptieve uitgangspunten. En ja, dat zijn politieke woorden. Maar ze komen hierop neer: behoud en versterk de natuur. Ik heb natuurlijk niets tegen sport en recreatie. Als die maar niet ten koste gaan van de natuur. De natuur is de eindbaas.’


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'

Sport 27 mei 2024 18:09

De Meerkamp kan buiten-wedstrijdbad eindelijk openstellen

Amstelveen - Het buitenwedstrijd van zwembad De Meerkamp gaat aanstaande donderdag 30 mei weer open. Vanaf 07.00 uur is men weer welkom voor banenzwemmen, nadat een hoge grondwaterstand een eerdere opening versperde.