Ilika Polderman, gemeenteraadslid GroenLinks

GroenLinks Amstelveen: ‘Zorg dat de natuur leidend blijft aan de Poeloever’

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil dat de gemeente ‘natuurinclusief’ en ‘klimaatadaptief’ te werk gaat als ze het gebied rondom de Noordelijke Poeloever gaat ontwikkelen. ‘De gemeente wil aan de Poeloever ruimte maken voor recreatie, sport en ondernemen. Dat schrijft het college over de gebiedsvisie die wordt opgesteld voor de Noordelijke Poeloever. Dat klinkt bloedlink’.

‘De Poeloever is een natuurgebied, en daar moeten we zuinig op zijn. Ga er lekker recreëren en sporten – maar zorg dat de natuur leidend blijft’, aldus raadslid Ilika Polderman van GroenLinks. Op woensdag 9 november komt ze met een motie.

Natuurlijke karakter

Ilika Polderman kan er gewoon kwaad om worden. ‘Het natuurlijke karakter maakt het gebied aantrekkelijk voor recreatie, sport en ondernemen. Dat snap ik. Maar deze drie elementen vormen tegelijkertijd een bedreiging voor de natuur.’ Polderman vindt dat de natuur leidend moet zijn in het gebied. ‘Recreatie, sport en ondernemen horen mee  te bewegen met de natuur. En niet andersom.’

 Te soft

Het college geeft in de begroting aan dat de gebiedsontwikkeling respect zal tonen voor de natuur. Voor GroenLinks is dat te soft. De partij wil dat er bij de ontwikkeling van het gebied wordt gekozen voor het behouden of zelfs versterken van de natuurwaarden. Zodat zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk kunnen genieten van de natuur aan de Poeloever.

De natuur is de eindbaas

‘Baseer de  ontwikkeling van dit gebied op natuurinclusieve en klimaatadaptieve uitgangspunten. En ja, dat zijn politieke woorden. Maar ze komen hierop neer: behoud en versterk de natuur. Ik heb natuurlijk niets tegen sport en recreatie. Als die maar niet ten koste gaan van de natuur. De natuur is de eindbaas.’


Meer nieuws

Wonen vandaag 14:35

Deur weer op kier voor woningbouw Kronenburg; Amstelveen om tafel met minister

Amstelveen - De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (Hugo de Jonge) heeft gemeente Amstelveen uitgenodigd om opnieuw om tafel te gaan om alsnog mogelijkheden voor de bouw van woningen in de wijk Kronenburg te bespreken. Amstelveen heeft de uitnodiging geaccepteerd. Beide partijen hopen dat de impasse die rond de grotendeels leegstaande en verouderde kantorenwijk - gelegen onder de aanvliegroute van Schiphol - is ontstaan kan worden doorbroken, maar de partijen liggen nog wel behoorlijk ver uiteen.

112 gisteren 19:44

Steekpartij aan Orion in Middenhoven

Amstelveen - Aan Orion in de wijk In Middenhoven in Amstelveen Zuid heeft maandagavond omstreek half 8 een steekpartij plaatsgevonden.  

Wonen gisteren 14:38

Scholen en zorginstellingen Amstelveen zien geen ruimte voor dienstwoningen op eigen terrein

Amstelveen - Zowel scholen als zorginstellingen in Amstelveen zien - door gebrek aan ruimte en financiële middelen - geen mogelijkheden om dienstwoningen voor personeel te realiseren op eigen terrein. De gemeenteraad had het College van B en W gevraagd die mogelijkheid te onderzoeken, omdat personeel moeilijk betaalbare huisvesting kan vinden en daardoor meer dan eens uit de gemeente vertrekt om elders dichtbij huis te kunnen werken.

Sport gisteren 13:46

Najaarseditie 11 Parkentocht van start

Amstelveen - AmstelveenSport organiseert ook dit najaar de 11 Parkentocht. Van 3 oktober tot en met 7 november kun je elke dinsdag- en vrijdagochtend om 10.00 uur starten met wandelingen vanaf 11 verschillende plekken in Amstelveen. Samen met andere wandelaars en professionele begeleiding kun je op een laagdrempelige en gezellige manier aan je vitaliteit werken.