Ilika Polderman, gemeenteraadslid GroenLinks

GroenLinks Amstelveen: ‘Zorg dat de natuur leidend blijft aan de Poeloever’

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil dat de gemeente ‘natuurinclusief’ en ‘klimaatadaptief’ te werk gaat als ze het gebied rondom de Noordelijke Poeloever gaat ontwikkelen. ‘De gemeente wil aan de Poeloever ruimte maken voor recreatie, sport en ondernemen. Dat schrijft het college over de gebiedsvisie die wordt opgesteld voor de Noordelijke Poeloever. Dat klinkt bloedlink’.

‘De Poeloever is een natuurgebied, en daar moeten we zuinig op zijn. Ga er lekker recreëren en sporten – maar zorg dat de natuur leidend blijft’, aldus raadslid Ilika Polderman van GroenLinks. Op woensdag 9 november komt ze met een motie.

Natuurlijke karakter

Ilika Polderman kan er gewoon kwaad om worden. ‘Het natuurlijke karakter maakt het gebied aantrekkelijk voor recreatie, sport en ondernemen. Dat snap ik. Maar deze drie elementen vormen tegelijkertijd een bedreiging voor de natuur.’ Polderman vindt dat de natuur leidend moet zijn in het gebied. ‘Recreatie, sport en ondernemen horen mee  te bewegen met de natuur. En niet andersom.’

 Te soft

Het college geeft in de begroting aan dat de gebiedsontwikkeling respect zal tonen voor de natuur. Voor GroenLinks is dat te soft. De partij wil dat er bij de ontwikkeling van het gebied wordt gekozen voor het behouden of zelfs versterken van de natuurwaarden. Zodat zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk kunnen genieten van de natuur aan de Poeloever.

De natuur is de eindbaas

‘Baseer de  ontwikkeling van dit gebied op natuurinclusieve en klimaatadaptieve uitgangspunten. En ja, dat zijn politieke woorden. Maar ze komen hierop neer: behoud en versterk de natuur. Ik heb natuurlijk niets tegen sport en recreatie. Als die maar niet ten koste gaan van de natuur. De natuur is de eindbaas.’


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.