Raadsleden Ilika Polderman (GL) en Ewa Petiet (bbA)

GroenLinks en bbA feliciteren lokale omroep RTVA

Amstelveen - De politieke partijen Burgerbelangen Amstelveen (bbA) en GroenLinks hebben de lokale omroep RTVA via een persbericht gefeliciteerd met het voorgenomen besluit van het commissariaat voor de media om de uitzendlicentie van RTVA te verlengen.

In de laatste raadsvergadering voor het zomerreces besloot een meerderheid van de gemeenteraad een negatief advies uit te brengen aan het Commisariaat over RTVA. Alleen oppositiepartijen GroenLinks en bbA waren het daar niet mee eens en stemden tegen het besluit om een negatief advies te geven.

'De gemeenteraad moest op basis van 4 criteria advies uitbrengen aan het commissariaat voor de media. Het commisariaat besluit vervolgens of de uitzendlicentie toegewezen wordt', melden de partijen in een persbericht.

'RTVA voldoet wel degelijk aan de criteria om de licentie voor publieke media-instelling in Amstelveen te krijgen', aldus Ewa Petiet (bbA). 'In het collegevoorstel staat ook dat RTVA voldoet aan deze criteria. Andere zaken zijn dan niet van belang', voegt Ilika Polderman (GroenLinks) toe. 'Dit is voor het commissariaat ook de reden dat zij de licentie wel verstrekken, ondanks het negatieve advies.'

Eén partij

'De uitzendlicentie is nodig om programma’s op de televisie te kunnen uitzenden. Maar één partij per gemeente kan deze licentie krijgen. Alleen RTVA had een aanvraag hiervoor gedaan. Het niet krijgen van de licentie zou een stop van Amstelveense televisieuitzendingen betekenen. De gemeenteraad heeft drie weken om een zienswijze in te dienen. Dat is wat GroenLinks en bbA betreft niet verstandig.'

Licentie

Ewa Petiet: 'De zaken zijn helder, RTVA voldoet aan de criteria en het commissariaat vertrekt de licentie. Een zienswijze indienen zal de onderlinge relatie alleen maar verslechteren.' Ilika Polderman vindt dat de energie beter kan worden gestoken in het opzetten van een sterke lokale omroep. Zowel bbA en GroenLinks  willen dat het plan voor RTVA nu verder wordt uitgewerkt, met bijbehorende financiële steun van de gemeente, zodat Amstelveen een kwalitatief goede publieke omroep heeft.


Meer nieuws

Politiek vandaag 11:48

D66 pleit voor inzet energiecoaches in Amstelveen

Amstelveen - D66 Amstelveen vindt dat Amstelveen 'energiecoaches' moet gaan inzetten, die wijkbewoners op vrijwillige basis gaan adviseren over energiegebruik, energiebesparing en energieopwekking.  

Beauty & Mode vandaag 11:38

Make-OverZ: Klaar voor verandering

Amstelveen - In de rubriek Make-OverZ krijgen lezers van AmstelveenZ Magazine een nieuwe look van De Kapper. Deze keer in de stoel van de Kapper: Froukje Hoekemeijer.

112 vandaag 08:23

Twee gewonden bij scooterongeval Oranjebaan

Amstelveen - Bij een ongeval met een scooter op het fietspad van de Oranjebaan, ter hoogte van de Bankrasweg, zijn maandagavond twee personen gewond geraakt. 

112 gisteren 21:01

Aanhouding na botsing tussen fietser en scooter op fietspad Beneluxbaan

Amstelveen - Op het fietspad van de Beneluxbaan ter hoogte van het viaduct Ouderkerkerlaan zijn maandagavond een (snor-)scooter en een fietser in aanrijding gekomen. De ter plaatse gekomen politie hield een van de betrokken aan omdat hij een politie-agent beledigde en onder invloed verkeerde.

Politiek gisteren 17:01

Modulaire schoolgebouwen zijn de toekomst volgens GroenLinks

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen ziet kansen om modulair bouwen door te voeren voor komende onderwijsbouwprojecten in Amstelveen. 'Met modulair bouwen kan je flexibeler, duurzamer en op een circulaire wijze schoolgebouwen realiseren.'

Evenementen & Activiteiten gisteren 16:32

Streep door Kerstsamenzang en Kerstloop in Amstelveen

Amstelveen - Door de coronacrisis zal er dit jaar geen Kerstsamenzang worden gehouden op het Dorpsplein in Amstelveen. Ook de traditionele Kerstloop in Bovenkerk is uit voorzorg gecancelled.