Saloua Chaara en Cheimaa Aouni

GroenLinks & D66 willen haast maken met vergroening Amstelveense school- en speelpleinen

Amstelveen - D66 en GroenLinks willen in Amstelveen haast maken met het vervangen van harde tegels van school-en speelpleinen voor groen en water, om de gemeente klimaatbestendiger te maken en leer-en beweegprestaties van kinderen te stimuleren.

Het voorstel om hier in Amstelveen stappen voor te zetten is pas geleden door de gemeenteraad aangenomen.

Versnelling

D66 en GroenLinks hebben het college in een motie opgeroepen om samen met schoolbesturen, schooldirecteuren en omwonenden een concreet plan van aanpak op te stellen. In dit plan wordt uitgewerkt hoe school- en speelpleinen binnen 5 á 6 jaar groenblauw worden ingericht, maar natuurlijk ook hoeveel geld dit gaat kosten.De (nieuwe) gemeenteraad zal volgens de partijen volgend jaar al over de investeringen die nodig zijn om dit waar te maken. 

'Op deze manier brengen we de mogelijkheden duidelijk in beeld en komt er een heldere inventarisatie van wat het nu kost als we onze school-en speelpleinen met prioriteit gaan vergroenen en verblauwen', zegt Cheimaa Aouni, gemeenteraadslid voor GroenLinks. Ze vindt dat de afgelopen jaren al mooie stappen zijn gezet, bijvoorbeeld bij het schoolplein van de Westwijzer, de Mio Monde en de Parcival, maar stelt ook dat er haast gemaakt moet worden met meer natuur op overige school- en speelpleinen: 'Hopelijk deelt de nieuwe gemeenteraad dit met GroenLinks en D66 en kunnen we op korte termijn zoveel mogelijk school- en speelpleinen veranderen. Dit verdient onze stad en dit verdienen onze kinderen.'

Onderhoud & Beheer

D66 en GroenLinks vragen ook speciale aandacht voor de gevolgen van groenblauwe schoolpleinen voor scholen.  Volgens Saloua Chaara, gemeenteraadslid voor D66, is het  zo dat groenblauwe schoolpleinen om meer beheer vragen dan grijze tegelpleinen.

'De ene school wil het beheer het liefst uit handen geven, terwijl een andere school de beheertaken samen met leerlingen, ouders en leraren zélf wil oppakken. Wij willen dat het college dit met scholen bespreekt en voor de gemeenteraad uitwerkt wat scholen nodig hebben om het beheer op een goede manier uit te voeren,' aldus Chaara.


Meer nieuws

112 vandaag 17:17

Fietsers zonder licht krijgen na staandehouding gratis lampjes: ‘Bedankt!’

Amstelveen - Meer dan de helft van de inwoners in de vervoerregio waar Amstelveen toebehoort fietst wel eens zonder werkende fietsverlichting. De afgelopen weken heeft de politie tijdens diverse veiligheidscontroles in de regio fietsers staande gehouden, omdat zij in het donker zonder licht op fietsten, ook in studentenwijk Uilenstede. Om het voeren van goede fietsverlichting te stimuleren, deelde de politie voor- en achterlampjes uit.

Algemeen vandaag 10:54

Isolatieactie Amstelveen-Zuid: nog maximaal 200 plekken

Amstelveen - Woningeigenaren in Amstelveen Zuid die hun huis (verder) willen verduurzamen kunnen zich nog tot en met 22 december vrijblijvend inschrijven voor de gemeentelijke isolatieactie. Vanwege de drukte bij installateurs kunnen zich nu nog maximaal 200 inwoners inschrijven binnen deze actie.

Advertorial Algemeen vandaag 09:00

Simon de Bruin: de vormgever van uw nachtrust

Amstelveen - Kwaliteit, duurzaamheid en volop tijd voor de klant: dat vind je bij Simon de Bruin Slaapcomfort. Een nieuw bed koop je immers niet zomaar, die gaat jaren mee. Annemieke en Simon de Bruin zitten bijna 33 jaar in het vak. Ze adviseren u met betrokkenheid en passie voor het vak, want u wilt tenslotte geen miskoop waar u voor jaren aan vast zit.

Algemeen gisteren 13:18

Prachtige traditie komt er weer aan: Lichtjesavond op Zorgvlied

Amstelveen - Het is een prachtige traditie die al 20 jaar (sinds 2002) bestaat: Lichtjesavond op begraafplaats Zorgvlied. Dit jaar kunnen bezoekers op deze bijzondere en vaak drukbezochte avond weer herdenken, luisteren naar muziek of gewoon samen zijn.