AmstelveenZ

GroenLinks moedeloos van Amstelveens woonbeleid: weer geen sociale woningbouw

Amstelveen - De fractie van GroenLinks Amstelveen zal tijdens de raadsvergadering van woensdag 17 februari 2021 opnieuw tegen een nieuw woningbouwvoorstel stemmen omdat sociale woningen in het plan ontbreken.

Het gaat om het nieuwbouwproject aan de Landtong in de wijk Groenelaan: 'Juist dit voorstel over de ontwikkeling aan de Landtong, zou ingezet kunnen worden om sociale huurwoningen te realiseren. Het gaat bij dit voorstel namelijk om grond waar de gemeente eigenaar van is en daardoor makkelijk op sociale woningbouw kan sturen. In plaats daarvan kiest het college weer niet voor sociale woningen.'

GroenLinks heeft in de afgelopen drie jaar nog geen enkele keer ingestemd met de woningbouwvoorstellen van het college. Als grootste oppositiepartij in Amstelveen, begrijpt GroenLinks niet waarom het college - bestaande uit VVD, D66 en PvdA - maar blijft inzetten op doorstroming.

'Geen cijfers die aantonen dat doorstroming werkt'

'Volgens het college zijn er voldoende sociale woningen in Amstelveen en moet vooral gebouwd worden in het middensegment, zodat de mensen uit de sociale woningen doorstromen.Toch zijn er, na jarenlang dit beleid te voeren, geen cijfers die aantonen dat de doorstroming werkt. Sterker nog: de wachttijden worden steeds langer en elk jaar verdwijnen ruim 250 sociale woningen in Amstelveen uit de voorraad', aldus GroenLinks.

GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: “Starters, jongeren en onze kinderen verlaten Amstelveen omdat ze hier geen woning kunnen vinden.  De schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen moeten worden ingezet voor het realiseren van betaalbare huurwoningen voor starters, jongeren, ouderen, doorstromers en alle mensen met een laag- en modaal inkomen”. Wat GroenLinks betreft zijn er in Amstelveen al voldoende onbetaalbare woningen.

'Beleid niet langer houdbaar'

Wat GroenLinks betreft is het beleid van de gemeente niet langer houdbaar. GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni: 'Alle inwoners van Amstelveen zijn het zat! Ze begrijpen niet waarom hun kinderen van in de dertig nog in huis wonen en geen vooruitzicht hebben op een betaalbare woning; waarom de leerkrachten, politieagenten en mensen uit de zorg geen woning kunnen krijgen in Amstelveen.'

GroenLinks meldt in de gemeenteraad te blijven strijden voor betaalbare woningen. Inwoners die daar achter staan kunnen een e-mail sturen aan fractie@groenlinksamstelveen.nl.


Meer nieuws

Horeca vandaag 15:12

Einde verhaal voor legendarische Bells Club Amstelveen

Amstelveen - De legendarische Bells Club in Amstelveen gaat definitief zijn deuren sluiten. De (nacht-)club die de afgelopen jaren bekendheid genoot bij veel jongeren was in de jaren 70 en 80 de place to be voor veel Amstelveners, maar vooral ook in trek bij bekende Nederlanders en beroemdheden.

Sport vandaag 15:00

Drive-In Judolessen bij Judoschool Van Dulken: ‘Dit is echt geweldig’

Amstelveen – ‘Super! Na maanden thuiszitten zijn de kinderen enorm enthousiast en het is een prima coronaproof-concept, ook voor ouders.’ De reacties op het initiatief van Ewoud van Dulken van Judoschool Van Dulken om in de parkeergarage van de Schouwburg Drive-In Judolessen te geven zijn overweldigend.

Horeca vandaag 13:56

Terrasweer! Café Het Wapen geeft signaal af

Amstelveen - Café Het Wapen is één van de Amstelveense horecagelegenheden die vandaag een signaal afgeeft door in vol ornaat het terras buiten te zetten. 

Beauty & Mode vandaag 10:58

De Kapper neemt afscheid van filiaal Rijnstraat

Amstelveen/Amsterdam - De Kapper heeft afscheid genomen van het filiaal aan de Rijnstraat 18 in Amsterdam en gaat zich volledig richten op het filiaal aan de Stationsstraat in Amstelveen.