GroenLinks-raadslid Ilika Polderman [Beeld: Katja Mali Fotografie]

GroenLinks na vernielingen in Oude Dorp Amstelveen: 'Preventief optreden tegen verveling jeugd'

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen heeft het College van B en W gevraagd om preventief op te treden tegen verveling van jeugd, nadat in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari 2021 in het Oude Dorp ernstige vernielingen werden aangericht.

'Dat de daders opgespoord en aangepakt moeten worden is duidelijk', meldt GroenLinks in een persbericht. De grootste oppositiepartij van Amstelveen pleit ervoor dat er daarbij in samenspraak met de gedupeerden en de lokale gemeenschap herstel en vergoeding van de schade zal plaatsvinden.

'De daders zijn nog niet opgespoord, wel wordt in de berichtgeving gesproken over getuigen die jongeren hebben gezien. GroenLinks Amstelveen heeft daarom het College van B&W gevraagd naar de aanpak van het voorkomen van verveling bij de jeugd', meldt GroenLinks.

GroenLinks-raadslid Ilika Polderman, ze pleit er in de gemeenteraad al langer voor om een extra jongerenwerker in te zetten tijdens de coronacrisis, wil met de schriftelijke vragen aan het College van B en W het belang onderstrepen van vroegtijdig ingrijpen en signaleren bij de jeugd.

'Het is belangrijk dat we als gemeente actief verveling bij de jeugd tegen gaan en tegelijkertijd zo goed mogelijk de kwetsbare jeugd in beeld blijven houden', zegt Polderman.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.