Ilika Polderman (GroenLinks)

GroenLinks pleit voor 'borstvoedingvriendelijker' Amstelveen [Video]

Amstelveen - De lokale fractie van GroenLinks komt in de raadsvergadering van 17 februari 2021 met een voorstel om Amstelveen borstvoeding- en kolfvriendelijker te maken. 

Dat meldt GroenLinks in een persbericht en een begeleidende video van GL-raadslid Ilika Polderman (zie onderaan dit artikel), waarin wordt uitgelegd wat GroenLinks wil bereiken.

Campagne en online overzicht

Polderman zal de gemeente vragen om een online overzicht te maken van openbaar toegankelijke kolfruimtes in Amstelveen én om een campagne te starten om organisaties borstvoeding- en kolfvriendelijker te maken.

'Met het beeldmerk ‘voeden kan hier’ van het Voedingscentrum, laat een locatie zien dat vrouwen welkom zijn hun baby daar aan de borst te leggen. Een gemeente krijgt de titel ‘borstvoedingvriendelijk’ als er ten minste één borstvoedingvriendelijke locatie is per 50 pasgeborenen. Om dit doel te halen vraagt GroenLinks een campagne te starten organisaties borstvoeding- en kolfvriendelijker te maken', aldus de partij.

Openbaar toegankelijke kolfruimtes Amstelveen

Omdat er nog geen beeldmerk 'kolven kan hier' bestaat vraagt de GL-motie verder om een online overzicht te maken van openbaar toegankelijke kolfruimtes: 'Op deze lijst kunnen dan bijvoorbeeld horecaondernemingen, winkels, theaters, musea en andere openbare gelegenheden komen te staan. Veel gebouwen beschikken door de huidige wet- en regelgeving al over een geschikte kolfruimte. Door een algemeen overzicht te hebben van deze plekken, kunnen voedende vrouwen zien waar ze terecht kunnen als ze zonder kind op pad gaan'.

'Er is tot nu toe wel aandacht voor kolfruimtes op werkplekken, maar weinig bij andere openbare gelegenheden,' aldus Polderman. 'De drempel om te vragen naar een kolfruimte heb ik helaas ook zelf ervaren. En bij navraag blijk ik niet de enige te zijn die wel eens met een kolf op een toilet eindigde. Met deze motie wil ik die drempel verlagen en Amstelveen een stukje borstvoeding vriendelijker maken.'

In onderstaande video legt Polderman meer uit over het streven van GroenLinks:


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 12:46

Honderden bewoners Bovenkerk in actie tegen nieuwe bussluis

Amstelveen – Het Actiecomité Veilig Bovenkerk vecht de voorgenomen komst van een bussluis  op de Legmeerdijk/Noorddammerlaan aan omdat het door de gemeente afgenomen draagvlakonderzoek belangrijke informatie miste. Het comite heeft vanmorgen honderden handtekeningen van bezorgde bewoners uit voornamelijk het midden van de wijk overhandigd aan verantwoordelijk wethouder Rob Ellermeijer (Verkeer, VVD).

Vrije Tijd, Recreatie & Natuur vandaag 11:44

Wachten op de bloesem

Amstelveen - Het is voorlopig nog even wachten op de bloesem in het Amstelveense Bloesempark in het Amsterdamse bos. Hoewel de 400 kersenbomen in het park behoorlijk in knop staan, is van een bloesemexplosie nog geen sprake.

Algemeen gisteren 21:00

Amstelveen by night (41)

Amstelveen - Tijdens de avondklokperiode deelt AmstelveenZ.nl in de rubriek #amstelveenbynight iedere avond om 21.00 uur een avondfoto uit Amstelveen. Op de 41e dag dat de avondklok geldt, een foto uit de wijk Kronenburg.

Wonen gisteren 15:38

Woningweigeraars maken geen kans meer op woning via speciale regeling voor 28-34-jarigen

Amstelveen - Amstelveen gaat net als in 2019 en 2020 ook dit jaar, buiten WoningNet om, twintig  woningen van Eigen Haard beschikbaar stellen aan Amstelveense woningzoekenden in de leeftijd tussen 28 en 34 jaar via een speciale maatwerkregeling. Er blijken de afgelopen twee jaar diverse woningzoekers te zijn geweest die een via de regeling aangeboden woning weigerden.