Pixabay.com

GroenLinks pleit voor fonds voor bouw betaalbare woningen

Amstelveen - De fractie van GroenLinks Amstelveen presenteert deze week een voorstel aan de gemeenteraad om een fonds in het leven te roepen dat de bouw van betaalbare woningen in Amstelveen moet stimuleren.

Het zogenoemde vereveningsfonds moet ervoor zorgen dat woningbouwontwikkelaars compensatie krijgen als er voldoende sociale- en middeldure woningen worden gerealiseerd. Daar staat tegenover dat ontwikkelaars die hier geen rekening mee houden een storting moeten doen in het fonds.

Geen hokjes van 50-60 m2 

‘Wat GroenLinks betreft komen ontwikkelaars alleen in aanmerking voor compensatie als woningen worden gebouwd waar onze starters, jongeren, ouderen, leraren, politieagenten en zorgmedewerkers, daadwerkelijk ook een toekomst kunnen opbouwen. Dus geen hokjes van 50-60 m2 die voor €310.000 - €363.000,- worden aangeboden’, stelt GroenLinks raadslid Cheimaa Aouni.

Stimuleren

GroenLinks is de grootste oppositiepartij van Amstelveen en wil met het fonds betaalbare sociale- en middeldure woningbouw stimuleren. Aouni: ‘Ontwikkelaars moeten gestimuleerd worden om de schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen in te zetten voor het realiseren van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters, jongeren, ouderen, doorstromers en alle mensen met een modaal inkomen'.

cheimaa_aouni _groenlinks_katja_mali_fotografie.jpg
Cheimaa Aouni. [Beeld: Katja Mali]

GroenLinks Amstelveen dient het voorstel voor het vereveningsfonds op 23 september 2020 in tijdens de gemeenteraadsvergadering via een motie. de partij hoopt dat andere partijen instemmen met het voorstel en eindelijk voor iedereen in Amstelveen kansen ontstaan op de woningmarkt.


Meer nieuws

Corona Amstelveen gisteren 14:19

Na brief ook videoboodschap van burgemeester Amstelveen

Amstelveen - Burgemeester Tjapko Poppens heeft, na een open brief aan alle Amstelveners eerder deze week, ook een videoboodschap uitgedaan aan inwoners, nu het aantal corona-besmettingen onder Amstelveners flink blijft toenemen.

Algemeen gisteren 10:35

Amstelveen start bomenkwekerij voor kinderen: de Kinderbomenbank

Amstelveen – Een kwekerij waar basisschoolkinderen onder begeleiding van de gemeente bijna 900 bomen gaan kweken, die over een aantal jaar elders in de stad worden aangeplant. Amstelveen beleefde gisteren een primeur met de start van de eerste Kinderbomenbank van Nederland.  

Corona Amstelveen 22 okt. 2020 16:37

57 Amstelveners afgelopen 24 uur positief getest op Covid19

Amstelveen - De afgelopen 24 uur zijn 57 Amstelveners positief getest op het Covid19-virus. Hoewel het aantal positief geteste Amstelveners aan de hoge kant blijft, was er in Amstelveen in tegenstelling tot landelijk geen sprake van een recordaantal dagbesmettingen.

Algemeen 22 okt. 2020 13:31

Overleg over educatieve invulling Amstelveense bunker

Amstelveen - Eind oktober gaat gemeente Amstelveen met het het Verzetsmuseum, de stichting Amstelveen Oranje, het CIDI, de Vereniging Historisch Amstelveen en het Museum zonder Muren in overleg over een educatieve invulling van de Amstelveense bunker aan de Wolfert van Borsselenweg.