GroenLinks: ‘Samen zorgen dat nieuwkomers zich thuis voelen in onze stad’

Amstelveen – GroenLinks Amstelveen houdt komende dinsdag (15 februari 2022)  een bijeenkomst met nieuwkomers in de Buurtkamer van de wijk Keizer Karelpark. Onderwerp van gesprek is de toegankelijkheid van informatie voor deze groep.

Kandidaat-raadslid Fatumo Farah van GroenLinks geeft aan veel met nieuwkomers te spreken, waarbij ze regelmatig hoort dat zij behoefte hebben aan informatie over allerlei onderwerpen, maar die is niet altijd even duidelijk, of te vinden. ‘De manier waarop de informatie toegankelijk is, moet beter aansluiten bij deze groep,‘ zegt Farah.

Zowel de vrijwilligerscentrale als de bibliotheek en het financieel café zijn komende dinsdag ook aanwezig om te vertellen over hun werkzaamheden en wat ze kunnen betekenen voor nieuwkomers. Ook de stichting Amstelidee sluit aan en zal vooral ingaan op vragen over het starten van een onderneming of zzp’er worden.

Thuisvoelen

Raadslid Stieneke Kruijer: ‘Het is belangrijk dat politici met bewoners van Amstelveen in gesprek gaan en horen tegen welke problemen ze aanlopen. Samen kunnen we zorgen dat nieuwkomers zich thuis voelen in onze stad.’

Eén van de aanwezige nieuwkomers zal een presentatie geven over de ervaringen en problemen die ze ondervond bij het zoeken naar geschikte informatie.

Informatie

De bijeenkomst in Buurtkamer KKP duurt van 11.00 uur tot 12.30 uur. Een coronabewijs is vereist voor het live  bijwonen, maar de bijeenkomst kan op verzoek ook digitaal worden bijgewoond. Meer informatie en aanmelden kan via e-mail via ffatumo@gmail.com  (Fatumo Farah) of via  s.kruijer@amstelveen.nl (Stieneke Kruijer).


Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.