GroenLinks: ‘Samen zorgen dat nieuwkomers zich thuis voelen in onze stad’

Amstelveen – GroenLinks Amstelveen houdt komende dinsdag (15 februari 2022)  een bijeenkomst met nieuwkomers in de Buurtkamer van de wijk Keizer Karelpark. Onderwerp van gesprek is de toegankelijkheid van informatie voor deze groep.

Kandidaat-raadslid Fatumo Farah van GroenLinks geeft aan veel met nieuwkomers te spreken, waarbij ze regelmatig hoort dat zij behoefte hebben aan informatie over allerlei onderwerpen, maar die is niet altijd even duidelijk, of te vinden. ‘De manier waarop de informatie toegankelijk is, moet beter aansluiten bij deze groep,‘ zegt Farah.

Zowel de vrijwilligerscentrale als de bibliotheek en het financieel café zijn komende dinsdag ook aanwezig om te vertellen over hun werkzaamheden en wat ze kunnen betekenen voor nieuwkomers. Ook de stichting Amstelidee sluit aan en zal vooral ingaan op vragen over het starten van een onderneming of zzp’er worden.

Thuisvoelen

Raadslid Stieneke Kruijer: ‘Het is belangrijk dat politici met bewoners van Amstelveen in gesprek gaan en horen tegen welke problemen ze aanlopen. Samen kunnen we zorgen dat nieuwkomers zich thuis voelen in onze stad.’

Eén van de aanwezige nieuwkomers zal een presentatie geven over de ervaringen en problemen die ze ondervond bij het zoeken naar geschikte informatie.

Informatie

De bijeenkomst in Buurtkamer KKP duurt van 11.00 uur tot 12.30 uur. Een coronabewijs is vereist voor het live  bijwonen, maar de bijeenkomst kan op verzoek ook digitaal worden bijgewoond. Meer informatie en aanmelden kan via e-mail via ffatumo@gmail.com  (Fatumo Farah) of via  s.kruijer@amstelveen.nl (Stieneke Kruijer).


Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.