Cheimaa Aouni en Stieneke Kruijer van GroenLinks Amstelveen

GroenLinks vindt dat gemeente Amstelveen senioren in de kou laat staan: 'Gênant'

Amstelveen - De gemeente Amstelveen moet betaalbare woningen bouwen voor senioren - en dat moet snel gebeuren. Dat stelt GroenLinks Amstelveen, dat van mening is dat de woonzorgvisie van het college van B en W moet worden aangepast nu het nog kan.

'Hoogwaardige woningen, gelijkvloers, die ruim genoeg zijn én betaalbaar – dat is wat nodig is,' aldus oppositiepartij GroenLinks, in reactie op de ‘woonzorgvisie’ van het college van burgemeester en wethouders.

'Winst maken belangrijker dan zorg'

GroenLinks verwijt het College van B en W seniorenhuisvesting te benaderen zoals alle woningbouw. 'B en W laat het over aan projectontwikkelaars. Daardoor gaat het om winst maken, en niet om goede zorg voor senioren,’ zegt raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks. Kruijer wil juist dat er bouwgrond wordt aangewezen voor initiatieven die níet om winst draaien.

Gênant

Raadslid Cheimaa Aouni voegt toe: 'Senioren die op dit moment een ongeschikte woning bewonen, hebben hulp nodig bij het vinden van een passende woning. Voor hen moet de gemeente een makelaarsfunctie vervullen. Op dit moment zit de woningmarkt in Amstelveen ook voor senioren he-le-maal op slot. Als ik eerlijk ben, vind ik dat gênant.’

Kansen liggen er

GroenLinks zegt met concrete oplossingen te komen. Cheimaa Aouni: ‘Er ligt een kans om nú de juiste beslissingen te nemen. Er moeten sowieso veel meer betaalbare woningen bij komen. Er zijn woningbouwprojecten in de Legmeer, rondom de Bovenkerkerweg en er is een herontwikkelingsplan voor Orion (Middenhoven). Als je de kans nu laat lopen, laat je senioren in de kou staan.’

'Aanpassingen nu nog mogelijk'

GroenLinks wijst erop dat de woonzorgvisie van het College B en W nog kan worden aangepast. Aouni: ‘We weten dat veel Amstelveners uitgesproken opvattingen hebben over huisvesting van senioren. Tegen die mensen zeg ik: geef jouw visie door aan de fractie van GroenLinks Amstelveen, op fractie@groenlinksamstelveen.nl. Dat sterkt ons in de raadsvergadering van 16 februari, als de woonzorgvisie van B en W behandeld wordt.’

Verkiezings Poll
In aanloop naar de verkiezingen vraagt AmstelveenZ lezers via een poll op welke partij zij stemmen. Deze poll wordt onder politieke berichtgevingen toegevoegd. 

Geef uw mening

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: op welke partij stem jij?

Totaal 3590x gestemd

Meer nieuws

Politiek gisteren 15:51

Burgerbelangen Amstelveen (bbA) wil bestuurlijke vernieuwing

Amstelveen - De lokale politieke Burgerbelangen Amstelveen (bbA) is van mening dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen een onafhankelijke formateur moet worden aangesteld, om zo het beste brede college voor Amstelveen te vormen. Nu werden de onderhandelingen gevoerd door de twee grootste partijen (VVD en D66), in de personen van Herbert Raat en Floor Gordon.

Politiek gisteren 14:37

Dit zijn de komende vier jaar de wethouders in Amstelveen

Amstelveen - De gemeenteraad heeft woensdagavond vijf wethouders benoemd voor de bestuursperiode 2022-2026: Herbert Raat en Adam Elzakalai (VVD), Floor Gordon en Frank Berkhout (D66) en Marijn van Ballegooijen (PvdA) zitten - als alles goed gaat - de komende vier jaar in het pluche.

Algemeen gisteren 10:36

Amstelveen heeft weer nieuwe kinderburgemeester en kinderraad

Amstelveen - De 10-jarige Lode, leerling van De Triangel, wordt de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen. Lode werd gekozen uit een groep van 24 kinderen van verschillende basisscholen tijdens de jaarlijkse verkiezing voor kinderburgemeester.