Cheimaa Aouni en Stieneke Kruijer van GroenLinks Amstelveen

GroenLinks vindt dat gemeente Amstelveen senioren in de kou laat staan: 'Gênant'

Amstelveen - De gemeente Amstelveen moet betaalbare woningen bouwen voor senioren - en dat moet snel gebeuren. Dat stelt GroenLinks Amstelveen, dat van mening is dat de woonzorgvisie van het college van B en W moet worden aangepast nu het nog kan.

'Hoogwaardige woningen, gelijkvloers, die ruim genoeg zijn én betaalbaar – dat is wat nodig is,' aldus oppositiepartij GroenLinks, in reactie op de ‘woonzorgvisie’ van het college van burgemeester en wethouders.

'Winst maken belangrijker dan zorg'

GroenLinks verwijt het College van B en W seniorenhuisvesting te benaderen zoals alle woningbouw. 'B en W laat het over aan projectontwikkelaars. Daardoor gaat het om winst maken, en niet om goede zorg voor senioren,’ zegt raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks. Kruijer wil juist dat er bouwgrond wordt aangewezen voor initiatieven die níet om winst draaien.

Gênant

Raadslid Cheimaa Aouni voegt toe: 'Senioren die op dit moment een ongeschikte woning bewonen, hebben hulp nodig bij het vinden van een passende woning. Voor hen moet de gemeente een makelaarsfunctie vervullen. Op dit moment zit de woningmarkt in Amstelveen ook voor senioren he-le-maal op slot. Als ik eerlijk ben, vind ik dat gênant.’

Kansen liggen er

GroenLinks zegt met concrete oplossingen te komen. Cheimaa Aouni: ‘Er ligt een kans om nú de juiste beslissingen te nemen. Er moeten sowieso veel meer betaalbare woningen bij komen. Er zijn woningbouwprojecten in de Legmeer, rondom de Bovenkerkerweg en er is een herontwikkelingsplan voor Orion (Middenhoven). Als je de kans nu laat lopen, laat je senioren in de kou staan.’

'Aanpassingen nu nog mogelijk'

GroenLinks wijst erop dat de woonzorgvisie van het College B en W nog kan worden aangepast. Aouni: ‘We weten dat veel Amstelveners uitgesproken opvattingen hebben over huisvesting van senioren. Tegen die mensen zeg ik: geef jouw visie door aan de fractie van GroenLinks Amstelveen, op fractie@groenlinksamstelveen.nl. Dat sterkt ons in de raadsvergadering van 16 februari, als de woonzorgvisie van B en W behandeld wordt.’

Verkiezings Poll
In aanloop naar de verkiezingen vraagt AmstelveenZ lezers via een poll op welke partij zij stemmen. Deze poll wordt onder politieke berichtgevingen toegevoegd. 

Geef uw mening

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: op welke partij stem jij?

Totaal 3598x gestemd

Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.

Politiek gisteren 10:28

Drie (oud-)burgemeesters luiden jubileumjaar (30) Burgerbelangen Amstelveen in

Amstelveen - Met de overhandiging van een klein walnotenboompje aan drie (oud-)burgemeesters van Amstelveen (Jan van Zanen, Miriam van ’t Veld) en Tjapko Poppens heeft de politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA) gisteren het jubileumjaar van bbA geopend. De lokale partij bestaat 30 jaar.

Verkeer & Vervoer gisteren 09:43

Werkzaamheden A9-viaduct: Beneluxbaan medio juni weekend afgesloten

Amstelveen - VeenIX is gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de sloop van het oude en bouw van het nieuwe A9-viaduct over de Beneluxbaan. Vanaf vandaag is de wegindeling onder het viaduct aangepast, van vrijdag 16 juni tot maandag 19 juni zijn de Beneluxbaan en de Ouverture afgesloten, ook rijdt tramlijn 25 dit weekend niet.