Cheimaa Aouni en Stieneke Kruijer van GroenLinks Amstelveen

GroenLinks vindt dat gemeente Amstelveen senioren in de kou laat staan: 'Gênant'

Amstelveen - De gemeente Amstelveen moet betaalbare woningen bouwen voor senioren - en dat moet snel gebeuren. Dat stelt GroenLinks Amstelveen, dat van mening is dat de woonzorgvisie van het college van B en W moet worden aangepast nu het nog kan.

'Hoogwaardige woningen, gelijkvloers, die ruim genoeg zijn én betaalbaar – dat is wat nodig is,' aldus oppositiepartij GroenLinks, in reactie op de ‘woonzorgvisie’ van het college van burgemeester en wethouders.

'Winst maken belangrijker dan zorg'

GroenLinks verwijt het College van B en W seniorenhuisvesting te benaderen zoals alle woningbouw. 'B en W laat het over aan projectontwikkelaars. Daardoor gaat het om winst maken, en niet om goede zorg voor senioren,’ zegt raadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks. Kruijer wil juist dat er bouwgrond wordt aangewezen voor initiatieven die níet om winst draaien.

Gênant

Raadslid Cheimaa Aouni voegt toe: 'Senioren die op dit moment een ongeschikte woning bewonen, hebben hulp nodig bij het vinden van een passende woning. Voor hen moet de gemeente een makelaarsfunctie vervullen. Op dit moment zit de woningmarkt in Amstelveen ook voor senioren he-le-maal op slot. Als ik eerlijk ben, vind ik dat gênant.’

Kansen liggen er

GroenLinks zegt met concrete oplossingen te komen. Cheimaa Aouni: ‘Er ligt een kans om nú de juiste beslissingen te nemen. Er moeten sowieso veel meer betaalbare woningen bij komen. Er zijn woningbouwprojecten in de Legmeer, rondom de Bovenkerkerweg en er is een herontwikkelingsplan voor Orion (Middenhoven). Als je de kans nu laat lopen, laat je senioren in de kou staan.’

'Aanpassingen nu nog mogelijk'

GroenLinks wijst erop dat de woonzorgvisie van het College B en W nog kan worden aangepast. Aouni: ‘We weten dat veel Amstelveners uitgesproken opvattingen hebben over huisvesting van senioren. Tegen die mensen zeg ik: geef jouw visie door aan de fractie van GroenLinks Amstelveen, op fractie@groenlinksamstelveen.nl. Dat sterkt ons in de raadsvergadering van 16 februari, als de woonzorgvisie van B en W behandeld wordt.’

Verkiezings Poll
In aanloop naar de verkiezingen vraagt AmstelveenZ lezers via een poll op welke partij zij stemmen. Deze poll wordt onder politieke berichtgevingen toegevoegd. 

Geef uw mening

Gemeenteraadsverkiezingen 2022: op welke partij stem jij?

Totaal 3595x gestemd

Meer nieuws

Algemeen vandaag 15:44

Het Wapen voorop in oranjestrijd tegen Verenigde Staten

Amstelveen - De Amstelveense cafés zijn weer klaar voor de volgende oranjewedstrijd op het WK in Qatar: Nederland versus de Verenigde Staten. In het kleinste 'stadion' van Amstelveen (Het Wapen in het Oude Dorp) hebben ze er in ieder geval vertrouwen in: stadiondirecteuren Theo Konijnenberg en Marcel Kunst houden de beker vast omhoog.

Evenementen & Activiteiten vandaag 09:00

AmstelveenZ lezersvoordeel: Amsterdam Light Festival met Lovers Canal Cruises

Amstelveen - De Amsterdamse grachten staan tussen 1 december 2022 en 22 januari 2023 weer in het teken van het betoverende Amsterdam Light Festival. Voor de wereldberoemde rederij Lovers Canal Cruises is het traditiegetrouw een van de hoogtepunten van het vaarseizoen. AmstelveenZ biedt lezers 25 procent korting op een klassieke rondvaart tijdens het adembenemende lichtspektakel in de hoofdstad.