Pixabay.com

GroenLinks wil meer schaduw in Amstelveense speeltuinen

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil dat er meer schaduw in speeltuinen in Amstelveen wordt gerealiseerd, om zo kinderen tegen de zon te beschermen.

‘De speeltuinen in Amstelveen liggen meestal vol in de zon en we weten allemaal dat de zon niet goed is voor onze kinderen,’ sprak GL-raadslid Ilika Polderman vorige week tijdens de raadscommissievergadering Burger & Samenleving.

Hoewel ze als moeder zelf best van een zonnige speeltuin kan genieten, vindt ze dat kinderen echt beter beschermd moeten worden tegen de zon door schaduwplekken te creëren, door bijvoorbeeld meer bomen rond de speeltuinen aan te leggen.

Hittegolven

‘Voldoende bescherming van de zon door bijvoorbeeld schaduw is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. En al helemaal nu we steeds vaker met hittegolven te maken hebben in de zomer’, meldt Polderman in een persbericht van GroenLinks, waarin ze aangeeft dat haar eigen kinderen zich uren kunnen vermaken in de speeltuin. ‘Doordat de speeltuinen vaak vol in de zon liggen, omringd door tegels, spelen ze dan uren in de volle zon.’

Strategisch geplaatste bomen

Dat kan en moet beter, vindt GroenLinks. ‘Een strategisch geplaatste boom kan hiervoor een uitkomst zijn. Spelen in groen is goed voor de ontwikkeling en beschermt door schaduw tegelijkertijd tegen de UV straling. Eerder al vroeg GroenLinks aandacht voor meer groen op schoolpleinen met de motie ‘Groenblauwe speel- en schoolpleinen’ van raadslid Cheimaa Aouni. 


Meer nieuws

Horeca gisteren 12:00

Een vliegende start voor Bistro B

Amstelveen - In september 2020 opende Bistro B haar deuren in het Oude Dorp van Amstelveen. Het was er al snel druk en de gasten genoten zichtbaar van de gezellige en ongedwongen sfeer. ‘Dit komt mede door de informele bediening’, vertelt eigenaresse Ellen Boon. Volgens haar maken de heerlijke gerechten van haar partner Paul elke avond weer tot een groot succes. ‘Het was echt een vliegende start.’

Algemeen gisteren 10:51

Woningtekort Amstelveen: onderzoek naar opsplitsen woningen

Amstelveen - De Amstelveense coalitiepartners D66 en VVD willen het splitsen van woningen in Amstelveen onder voorwaarden mogelijk maken. Zij roepen het College van B en W (gevormd door VVD, D66 en PvdA) in een motie op om te onderzoeken of bestaande woningen die te groot zijn geworden voor de bewoner(s) kunnen worden gesplitst. Het is een van de oplossingen die moet bijdragen aan terugdringen van het tekort aan woningen binnen de gemeente.

Verkeer & Vervoer 27 sep. 2021 19:28

Amstelveen gaat intensief controleren op Kazernepad (Zwarte Pad)

Amstelveen - Handhavers van gemeente Amstelveen gaan de komende periode in samenwerking met de politie weer meer controles uitvoeren op het Kazernepad, de belangrijke en drukke fietsverbinding tussen Amstelveen Noord en Zuid, die in de volksmond ook wel Zwarte Pad wordt genoemd.

112 27 sep. 2021 13:24

Ongeval rotonde Waardhuizen: auto en scooter

Amstelveen - Op de rotonde Praam/Gondel/Willem Dreesweg tussen de wijken Waardhuizen en Middenhoven heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder.