Pixabay.com

GroenLinks wil meer schaduw in Amstelveense speeltuinen

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen wil dat er meer schaduw in speeltuinen in Amstelveen wordt gerealiseerd, om zo kinderen tegen de zon te beschermen.

‘De speeltuinen in Amstelveen liggen meestal vol in de zon en we weten allemaal dat de zon niet goed is voor onze kinderen,’ sprak GL-raadslid Ilika Polderman vorige week tijdens de raadscommissievergadering Burger & Samenleving.

Hoewel ze als moeder zelf best van een zonnige speeltuin kan genieten, vindt ze dat kinderen echt beter beschermd moeten worden tegen de zon door schaduwplekken te creëren, door bijvoorbeeld meer bomen rond de speeltuinen aan te leggen.

Hittegolven

‘Voldoende bescherming van de zon door bijvoorbeeld schaduw is ontzettend belangrijk, zeker voor kinderen. En al helemaal nu we steeds vaker met hittegolven te maken hebben in de zomer’, meldt Polderman in een persbericht van GroenLinks, waarin ze aangeeft dat haar eigen kinderen zich uren kunnen vermaken in de speeltuin. ‘Doordat de speeltuinen vaak vol in de zon liggen, omringd door tegels, spelen ze dan uren in de volle zon.’

Strategisch geplaatste bomen

Dat kan en moet beter, vindt GroenLinks. ‘Een strategisch geplaatste boom kan hiervoor een uitkomst zijn. Spelen in groen is goed voor de ontwikkeling en beschermt door schaduw tegelijkertijd tegen de UV straling. Eerder al vroeg GroenLinks aandacht voor meer groen op schoolpleinen met de motie ‘Groenblauwe speel- en schoolpleinen’ van raadslid Cheimaa Aouni. 


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 10:46

Perfect Health: weet wat je nodig hebt [Lezersactie]

Amstelveen - Gezond oud worden willen we allemaal. Maar hoe gezond ben je eigenlijk? En wat heb je exact nodig om hieraan bij te dragen? Mischa Kremer richtte Perfect Health op voor mensen die bewust willen werken aan hun gezondheid. ‘Dankzij de Premium Health Check krijg je op wetenschappelijk niveau inzicht hoe je met leefstijl, voeding en voedingssupplementen aan de slag kunt gaan met je gezondheid. Wij maken moeilijke materie begrijpelijk en geven advies op maat. Zo houd je grip op je gezondheid.’

Horeca gisteren 19:00

Stadshart Horeca Hits: Noodle soep van Saigon Càphê

Amstelveen - Nu de horeca weer open is belicht AmstelveenZ.nl in samenwerking met Shopping Centre Stadshart Amstelveen de komende periode in de rubriek Stadshart Horeca Hits diverse bestsellers en gewilde gerechten uit de horecazaken in en rond het Stadshart. In aflevering 1: de befaamde noodle soep van Saigon Càphê.