VLN Nieuws (archief)

GroenLinks wil registratie van alle ongelukken met fietsers in Amstelveen

Amstelveen - GroenLinks Amstelveen vraagt de gemeente om alle ongevallen met fietsers voortaan te registreren. Dat gebeurt op dit moment niet. 'Daardoor kan niemand zien wat de gevaarlijkste plekken zijn voor fietsers en kun je daar dus niets aan doen,’ aldus gemeenteraadslid Stieneke Kruijer van GroenLinks. Zij heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van B en W.

Er is geen centraal punt waar fietsongelukken worden bijgehouden. GroenLinks vindt fietsveiligheid belangrijk. ‘Van alle mensen die door een verkeersongeval op de Eerste Hulp terechtkomen, is twee derde fietser,’ zegt raadslid Simon Lutz. Hij baseert zich daarbij op recente cijfers van VeiligheidNL.

Net als Amsterdam

‘Vroeger kon je als Amstelvener ongevallen melden bij de Fietsersbond Amsterdam. Maar de Fietsersbond is gestopt met de registratie omdat de gemeente Amsterdam zelf alle fietsongelukken registreert. Wij willen dat Amstelveen ook zelf de fietsongevallen bijhoudt, net als Amsterdam.’

Stieneke en Simon.jpg
Stieneke Kruijer en Simon Lutz

GroenLinks ziet een registratie voor zich waarbij gegevens van huisartsen en ambulances worden verzameld, naast overzichten van de spoedeisende hulp. 'Zo krijg je ook de ongelukken in beeld die niet leiden tot zeer ernstig letsel. Dan kun je als het ware op de kaart van Amstelveen inkleuren waar het vaak misgaat. GroenLinks wil vervolgens dat de gemeente de verkeerssituatie veiliger maakt op de gevaarlijkste plekken.'

Iedereen inzien

Tot slot voegt Stieneke Kruijer toe: ‘Het zou ideaal zijn als iedereen de registratie kan inzien. Dan weet iedereen wat de gevaarlijkste plekken zijn voor fietsers.’


Meer nieuws

Algemeen gisteren 14:00

Samir ging viral op TikTok, Hypnose is zijn nieuwe single

Amstelveen - Samir (19) is geboren en getogen in Amstelveen en zit in 6VWO op het Keizer Karel College. In de zomer van 2022 ging hij op TikTok viral met zijn nummer Safari. Momenteel werkt hij hard aan zijn muziekcarrière en is zijn nieuwe single Hypnose half februari uitgekomen.

Winkels gisteren 09:00

WOW-effect: nieuwe winkel MADDOX in Stadshart

Amstelveen - Met de opening van een compleet nieuw filiaal in het Rembrandthof in winkelcentrum Stadshart Amstelveen heeft modewinkel MADDOX afgelopen maand een nieuwe bladzijde in het (familie-)boek opengeslagen. Eén van de laatste échte Amstelveense familiebedrijven in het Stadshart heeft een grote stap naar de toekomst gezet door de heren- en damesmodezaak samen te voegen. Het resultaat is een indrukwekkende en ruime, maar nog altijd prettige modezaak, met een uitgebalanceerde collectie trending modemerken.

Sport 1 mrt. 2024 15:17

College B&W Amstelveen gaat rennen

Amstelveen - Tussen de meer dan vijfduizend deelnemers aan de KPMG Lentemarathon Amstelveen, op 17 maart aanstaande, lopen ook vier leden van het College van B en W mee. Wethouders Floor Gordon, Adam Elzakalai, Frank Berkhout en burgemeester Tjapko Poppens lopen gezamenlijk de estafette-marathon.

Algemeen 1 mrt. 2024 10:45

De bouwers van de A9: Irien Remery

Amstelveen/Ouderkerk - De verbreding van de A9 bij Amstelveen en Ouderkerk (tussen knooppunten Badhoevedorp en Holendrecht) kan niet zonder alle uitvoerders en andere bouwers die buiten aan het werk zijn. Een aantal van hen stellen we voor in de regelmatig terugkerende rubriek 'De bouwers van de A9 Badhoevedorp-Holendrecht'. In deze aflevering stellen we Irien Remery voor. Irien deed aanvankelijk een opleiding voor lerares tekenen en handvaardigheid, maar belandde in de bouw en daar werkt ze inmiddels al 30 jaar (!) tot volle tevredenheid.