GroenLinks zet vraagtekens bij zomerstop 51

AMSTELVEEN - GroenLinks heeft zowel in de Regioraad als tijdens de commissie RWN (Ruimte, Wonen en Natuur) vragen gesteld over het feit dat metrolijn 51 de komende 7 weken niet rijdt. De buitengebruik-name is pas vorige week uitgebreid naar bewoners gecommuniceerd.  GroenLinks vind dat dat eerder en beter had gemoeten.

Lijn 51 zal komende 7 weken in verband met werkzaamheden bij Station Zuid niet rijden. "Vorig jaar is dat ook voorgekomen, maar toen betrof het een kortere periode. Tevens was er onduidelijkheid over de route van de pendelbus  55 en welke haltes er precies aangedaan worden. Dit heeft te maken met werkzaamheden  bij de Laan van de Helende Meesters", oordeelt GroenLinks in een officieel bericht.

Niet aantrekkelijk
"Er wordt gesuggereerd dat het allemaal meevalt, maar 7 weken is een lange periode en de reis wordt met een aantal overstappen niet aangenamer. Je maakt het OV er niet aantrekkelijker op", zegt GL-raadslid Tessa van Wijnen.

Over een aantal jaren gaat de Amstelveenlijn omgebouwd worden. GroenLinks vindt het belangrijk dat reizigers niet al voortijdig het OV uitgejaagd worden. Juist in die periode zal het belangrijk zijn wijzigingen in dienstregelingen en routes eenvoudig te houden en tijdig te communiceren.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 08:00

In één oogopslag alle preventieve jeugdhulp

Amstelveen - Woensdagavond 19 juni overhandigden wethouders Jeugd Frank Berkhout (Amstelveen) en Bart Kabout (Aalsmeer) een folder met al het aanbod van preventieve jeugdhulp aan de Huisartsen Coöperatie Amstelland. Ouders, jongeren, huisartsen, scholen en hulpverleners zien in het overzicht welke laagdrempelige en vaak gratis hulp er in de gemeenten beschikbaar is.

Algemeen vandaag 07:27

D66 wil bijsturing op groenambities Amstelveen

Amstelveen - Ruimte is schaars in Amstelveen en er moeten vaak keuzes worden gemaakt tussen zaken zoals woningen, wegen en groen. D66 wil dat groen niet een restpost wordt omdat het ondergeschikt is aan andere ruimtelijke prioriteiten.

Sport gisteren 15:56

Spectaculair topbeachvolleybal in Stadshart: Amstelveense Benthe strijdt mee om titel Queen of the Court

Amstelveen - Het Stadsplein in Stadshart Amstelveen is deze weken omgetoverd tot zandparadijs en dit weekend staat het spectaculaire eredivisie beachvolleybaltoernooi Betcity Queen & King of The Court op het programma. De Amstelveense Benthe Essink is samen met haar partner Lieke Gijsen een van de deelnemers aan dit sterk aan populariteit winnende eredivisie-toernooi en hoopt in haar eigen woonplaats natuurlijk Queen of the Court te worden.

Algemeen gisteren 13:23

Kinderraad viert verschillende culturen met culturenkookboek

Amstelveen - Op woensdag 19 juni overhandigde de kinderraad van Amstelveen het door hen zelf gemaakte culturen kookboek aan wethouder diversiteit Floor Gordon. De kinderraad heeft dit kookboek gemaakt omdat ze het belangrijk vinden dat Amstelveen trots is op alle verschillende culturen in de stad en ze willen dat deze verscheidenheid aan geloven en culturen gevierd wordt. De kinderraad geeft alle bassischolen in Amstelveen het culturenkookboek cadeau.