Groep 7 van De Horizon wint milieuwedstrijd

Groep 7 van De Horizon wint milieuwedstrijd Foto: Gemeente Amstelveen

Amstelveen - De leerlingen van groep 7A van basisschool De Horizon zijn op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd 2018 in Amstelveen. Voor de wedstrijd konden scholieren iets bedenken om te zorgen voor minder zwerfafval.

De Milieubende is een interactief theater en educatieve workshop in één en zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan om mee te denken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek. “Jullie kwamen met een verzameling ideeën waar je blij van wordt; praktische plannen met een positieve insteek”, oordeelde de jury over groep 7A van de Horizon. Als prijs gaan de leerlingen plastic vissen in Amsterdam.

Zwerfafval

De leerlingen van De Horizon bedachten onder meer het Frisse Neus project, waarbij de bovenbouwklassen twee keer per week een paar minuten naar buiten gingen om zwerfafval op te ruimen en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Een prima project, vond de jury. Niet alleen voor tijdens de wedstrijd, maar om vol te houden. En niet alleen voor De Horizon, maar voor álle scholen.

Wethouder van Onderwijs Frank Berkhout maakte de winnaar vrijdagochtend bekend in de raadszaal van het gemeentehuis in Amstelveen. “Alle leerlingen die aan dit project hebben meegedaan zijn milieuhelden”, zegt Berkhout in een persbericht van de gemeente. “De groepen werden uitgedaagd om iets te bedenken voor zwerfafval en zijn stuk voor stuk met creatieve en goede ideeën gekomen. Echt iets om trots op te zijn." Ook jurylid Jacqueline Quarles van Ufford en Sytske Romijn van NME Amstelveen waren aanwezig bij de prijsuitreiking.

Afvalrobots

De tweede prijs ging naar groep 8 van Kindercampus King. Zij hadden plannen voor een hele reeks afvalrobots en een ingenieuze afvalmachine, maar ook voor kinderschoonmakers die langs de deuren gaan om plastic op te halen om te recyclen. Deze klas kreeg een programmeringsworkshop aangeboden waarin ze hun ideeën tot leven kunnen brengen.

Groep 8 van de Brede School Omnibus won de derde prijs met een afvalbak die ‘Heal the World’ zingt als je er iets in gooit en een gerecyclede klok die aangeeft dat het 2 voor 12 is, tijd om met z’n allen iets te dóen. Deze leerlingen wonnen vijf creatieve workshops over afval in de klas waarin ze leren hoe je van afval weer iets nieuws en bruikbaars kunt maken.


Reacties