Groep 7A van De Horizon wint Milieubendewedstrijd

Amstelveen - Zeven groepen van Amstelveense basisscholen deden dit jaar mee met het project De Milieubende. Kinderen kregen op speelse wijze uitleg over een duurzame wereld en werden uitgedaagd met ideeën hierover te komen. Het project sloot af met een wedstrijd waar drie genomineerde groepen aan meededen. De eerste prijs is gewonnen door groep 7A van De Horizon.

De jaarlijkse milieuheldenwedstrijd draaide deze keer om ideeën voor minder afval op straat, beter recyclen en zuiniger omgaan met energie. Vrijdag 22 november jl. reikte wethouder Floor Gordon van Natuur- en Milieueducatie samen met juryleden Maarten Schneider (actieve zwerfafvalopruimer), Willem Vrieling (gemeente) en Jacqueline Quarles van Ufford (Duurzaam Amstelveen) de prijzen uit. Floor Gordon: “Wat mij betreft zijn alle kinderen die hebben meegedaan winnaars en milieuhelden. Ik heb boekwerken ingezien vol creatieve ideeën. Er is ongelooflijk bevlogen nagedacht door leerlingen om zuinig met onze aarde om te gaan. Het is zo belangrijk om al jong voorgelicht te worden over het belang van afval scheiden en energie besparen. Op zo’n leuke manier dat het ze hopelijk lang bijblijft”.

De eerste prijs: een cursus vloggen, ging naar groep 7A van De Horizon. De kinderen hadden een modeshow georganiseerd met een kledinglijn van plastic.

Ze verspreidden flyers op school en in de buurt om iedereen bewust te maken dat zwerfafval echt niet meer kan. Ook maakten ze instructiefilmpjes over voorwerpen van afval. Groep 8 van De Zwaluw bedacht een vuilnisgame en een inzamelwedstrijd waarmee veel afval opgehaald kan worden. Deze groep kreeg de tweede prijs: plastic vissen in de Amsterdamse grachten met de organisatie Plastic Whale. De Horizon viel nog een keer in de prijzen. Het ontwerp voor een picknicktafel waarin afval meteen gescheiden kan worden van groep 7B wordt werkelijkheid.

De gemeente Amstelveen bood basisschoolgroepen voor het tiende achtereenvolgende jaar de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een Milieuheld’ van de Stichting Milieubende aan. De Milieubende is interactief theater en educatieve workshop ineen en zet leerlingen in groepen 7 en 8 aan om mee te denken over oplossingen voor milieu- en klimaatproblematiek.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen vandaag 21:00

Amstelveen van voorheen (197)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 197 een oude foto van de vroegere Middeldorpstraat (destijds Middendorpstraat), waarvan de huizen binnenkort gesloopt gaan worden voor de verbreding van de A9.

Algemeen vandaag 20:03

Fraaie legpuzzel Urbanuskerk uitgedeeld aan duizend ouderen

Amstelveen - Speciaal voor ouderen verstrekken de ouderenverenigingen KBO Bovenkerk-Aalsmeer en KBO Amstelveen/Ouderkerk (samen met het Bewonersplatform Bovenkerk) de komende periode duizend legpuzzels met een afbeelding van de Urbanuskerk. 

Algemeen vandaag 17:58

Handhaving Amstelveen op scherp: 'Morgen wordt een spannende dag'

Amstelveen - De gemeentelijke dienst Handhaving kijkt met gezonde spanning uit naar morgen (1 juni) als ook in Amstelveen de horeca weer open mag. De handhavers staan op scherp en houden morgen de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Politiek vandaag 10:20

VVD: 'Islamitische school in Amstelveen verspilling belastinggeld'

Amstelveen - Een meerderheid van de Amstelveense gemeenteraad heeft besloten het beroep bij de Raad van State, tegen de vestiging van een islamitische school in Amstelveen door stichting SIO-NH, te steunen. Ook de VVD steunt de beroepszaak, laat de partij in een persbericht weten.

Politiek gisteren 13:10

Amstelveen moet vaart maken met opwekken van duurzame energie

Amstelveen –  Het is nog niet bijster goed gesteld met het opwekken van duurzame energie in Amstelveen. Om straks aan de doelstellingen voor 2030 te kunnen voldoen hebben oppositiepartijen CDA en Burgerbelangen Amstelveen (bbA) samen met coalitiepartij D66 de handen ineen geslagen om een versnelling van de lokale verduurzamingsopgave in gang te kunnen zetten.