Grote belangstelling herdenking Brand Urbanuskerk

Amstelveen - Een jaar geleden op 15 september 2018 werd de Urbanuskerk door brand grotendeels verwoest. Er was grote belangstelling voor de herdenkingsbijeenkomst bij de Urbanuskerk. 

“Bij mijn gesprekken met bewoners, vooral die uit Bovenkerk, merkte ik hoe de brand Amstelveen heeft geraakt. Voor veel mensen is de brand een beeld dat zij niet snel vergeten. Maar naast verslagenheid bracht de brand ook samenhorigheid. Deze geeft ons veerkracht om met elkaar de schouders eronder te zetten en de kerk op te bouwen. Dat gebeurt met hulp van de gemeenschap, zoals de parochie en Stichting Vrienden van de Urbanus, maar ook betrokken inwoners en ondernemers. Daar kunnen we trots op zijn.” aldus burgemeester Tjapko Poppens in zijn toespraak.

Luiden klokken
Naast de burgemeester spraken ook pastoor Eugene Jongerden en Mgr. Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Voor de pastoor overheerste vooral dankbaarheid dat zoveel mensen begaan zijn met het lot van de kerk. Stadsdichter Matthijs den Hollander was ceremoniemeester. Harmonie Orkest Amstelveen verzorgde de muziek en leerlingen van de basisschool droegen gedichten voor. Het luiden van de klokken van de St. Urbanuskerk was een mooi moment bij een voor velen emotionele herdenking.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 18:13

Museumspoorlijn Amstelveen definitief tot monument verklaard

Amstelveen - Het Amstelveense gedeelte van de museumspoorlijn die loopt tussen Bovenkerk in Amstelveen en het Haarlemmermeerstation in Amsterdam, is vandaag definitief aangewezen als gemeentelijk monument vanwege de cultuurhistorische waarde.   

Verkeer & Vervoer gisteren 14:17

Amstelveen stelt verbreding van Bovenkerkerweg uit: nu te duur

Amstelveen - De verdubbeling van de drukke Bovenkerkerweg wordt uitgesteld tot 2023. Tijdens de voorbereiding is gebleken dat de weg in z’n geheel vernieuwd moet worden en deze extra kosten wil de gemeente niet maken tijdens de coronacrisis. 

Zakelijk gisteren 09:44

JobZ: Centralpoint zoekt accountmanager

Amstelveen - Centralpoint, de grootste IT-reseller van de Benelux en gevestigd in Amstelveen, groeit nog steeds en zoekt een nieuwe accountmanager. 

Algemeen 25 mei 2020 18:23

Amstelveen is jarig

Amstelveen - De verjaardag van Amstelveen, vorig jaar nog groots gevierd met het evenement 24H, gaat dit jaar in stilte voorbij door de corona-maatregelen. Amstelveen is vandaag (25 mei) 621 jaar oud geworden.