Grote belangstelling herdenking Brand Urbanuskerk

Grote belangstelling herdenking Brand Urbanuskerk

Amstelveen - Een jaar geleden op 15 september 2018 werd de Urbanuskerk door brand grotendeels verwoest. Er was grote belangstelling voor de herdenkingsbijeenkomst bij de Urbanuskerk. 


- Lees verder onder deze advertentie -

“Bij mijn gesprekken met bewoners, vooral die uit Bovenkerk, merkte ik hoe de brand Amstelveen heeft geraakt. Voor veel mensen is de brand een beeld dat zij niet snel vergeten. Maar naast verslagenheid bracht de brand ook samenhorigheid. Deze geeft ons veerkracht om met elkaar de schouders eronder te zetten en de kerk op te bouwen. Dat gebeurt met hulp van de gemeenschap, zoals de parochie en Stichting Vrienden van de Urbanus, maar ook betrokken inwoners en ondernemers. Daar kunnen we trots op zijn.” aldus burgemeester Tjapko Poppens in zijn toespraak.

Luiden klokken
Naast de burgemeester spraken ook pastoor Eugene Jongerden en Mgr. Jan Hendriks van het bisdom Haarlem-Amsterdam. Voor de pastoor overheerste vooral dankbaarheid dat zoveel mensen begaan zijn met het lot van de kerk. Stadsdichter Matthijs den Hollander was ceremoniemeester. Harmonie Orkest Amstelveen verzorgde de muziek en leerlingen van de basisschool droegen gedichten voor. Het luiden van de klokken van de St. Urbanuskerk was een mooi moment bij een voor velen emotionele herdenking.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties