Grote facelift voor Oude Dorp Amstelveen

Grote facelift voor Oude Dorp Amstelveen Foto: Oude Dorp Amstelveen

Amstelveen - Het College van B en W heeft plannen aangekondigd voor een grote facelift van het Oude Dorp in Amstelveen. 


- Lees verder onder deze advertentie -

Het ligt in de bedoeling de openbare ruimte in het Oude Dorp veel meer in te richten als 'shared space', waarbiij verkeer en verblijf elkaar aanvullen. Ook moet de historische stadskern van Amstelveen duidelijk herkenbare entrees krijgen, komt er meer aandacht voor het historische karakter en komt er nieuwe (sier-)bestrating.

Wethouder Rob Ellermeijer (VVD) maakte de faceliftplannen gisteren bekend tijdens de presentatie van de begroting. De gemeente wil de facelift van het Oude Dorp in nauwe samenwerking met buurtbewoners en ondernemers in het dorp gaan vormgeven. Er zal een integrale gebiedsvisie worden ontwikkeld, die zich uitrekt van de Annakerk, het Dorp zelf tot aan de Noordelijke Poeloever (de Poel) waar meer ruimte moet komen voor receratie, sport en horeca.

De facelift van het Oude Dorp in Amstelveen moet leiden tot betere leefbaarheid, verkeersveiligheid, toegankelijkheid en bereikbaarheid. Ook wordt gekeken naar een passende aansluiting op de nieuwe overkapping van de te verbreden A9 die over enkele jaren ter hoogte van het Oude Dorp verschijnt.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties