Politie Amstelveen, FB

Grote kluisjescontrole op vier Amstelveense scholen: geen wapens aangetroffen

Amstelveen - Bij een grote onaangekondigde kluisjescontrole op vier middelbare scholen in Amstelveen heeft de politie geen strafbare voorwerpen aangetroffen. 

Behalve schoolboeken, stinkende gymschoenen en veel bedorven etenswaren stuitte de politie niet op nare vondsten.
 
De kluisjescontroles worden gehouden om de veiligheid rondom scholen te vergroten. Landelijk zijn wapenbezit en steekincidenten onder jongeren een grote zorg.
 
De politie kijkt samen met de schooldirecties terug op een geslaagde actie waarbij  geen (vuur-)wapens, vuurwerk of andere verboden spullen werden aangetroffen. De politie geeft op sociale media aan zeer verheugd te zijn met het resultaat.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 12:32

Koninklijke onderscheiding Renske Peters stichting Beschermers Amstelland

Amstelveen - Op 4 juni ontving Renske Peters uit handen van burgemeester Tjapko Poppens een koninklijke onderscheiding tijdens de opening van de 15e Amstellanddag op Wester-Amstel. Renske Peters kreeg dit lintje vanwege haar jaarlange, onvermoeibare inzet voor de bescherming van de natuur in het Amstelland. 

Kunst & Cultuur gisteren 11:00

Kaartverkoop Schouwburg Amstelveen vliegend van start

Amstelveen - Het nieuwe theaterprogramma van Schouwburg Amstelveen valt in de smaak bij het publiek. Op zaterdag 3 juni ging de voorverkoop voor het nieuwe seizoen vliegend van start. Vooral voor cabaret was de belangstelling groot, maar ook de rest van de programmering valt in goede aarde; met bijna 20.000 verkochte kaarten op de eerste dag van de verkoop spreekt het theater van een heel mooie start van de voorverkoop.