VTF
112

Grote nachtelijke zoekactie in bos naar verstandelijk beperkte jongen (19)

Amstelveen - In en rond het Amsterdamse Bos is vrijdagavond een grote zoekactie op touw gezet in verband met de vermissing van een 19-jarige jongen met een verstandelijke beperking. De zoekactie heeft de hele nacht geduurd.

Politie, Koninklijke Marechaussee, boswachterij en leden van het Veteranen Search Team kwamen ter plaatse. In het gehele Amsterdamse Bos, in zowel de richting van Amsterdam, Aalsmeer en Amstelveen, is gedurende de hele nacht naar de jongen gezocht.

Vanmorgen vroeg was er aanvankelijk nog geen bericht dat de jongen al gevonden was, maar tegen half negen zaterdagochtend kwam Burgernet met het verlossende bericht dat de jongen in goede gezondheid is aangetroffen.

112_vtf_zoekactie_bos2.jpg
Foto: VTF

De zoekactie werd gecoördineerd vanaf de parkeerplaats van het Beheergebouw in het Amsterdamse Bos aan de Nieuwe Meerlaan. Het Veteranen Search Team kamde gisterenavond en vannacht een groot gebied nauwkeurig uit, zowel te voet als met bikers. Ook de politie zocht te voet, vanuit auto’s en vanuit de lucht met de politiehelikopter. Ook waren zij, net als de Marechaussee, met motorrijders aanwezig, aanvankelijk zonder resultaat. 

Burgernet

Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur werd een eerste burgernet bericht verstuurd waarin verzocht werd uit te kijken naar de 19-jarige jongen in de omgeving van de Nieuwe Meerlaan. Het bericht werd na middernacht en vanmorgen nog eens herhaald. Tegen half negen zaterdagochtend meldde Burgernet dat de jongen in goede gezondheid is aangetroffen. 

 


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 10:10

Nachtelijke afsluitingen geschrapt na superieur werkweekend: 'Alles zat mee'

Amstelveen - De werkzaamheden aan het A9-viaduct over de Beneluxbaan zijn afgelopen weekend dermate  voorspoedig verlopen dat het niet meer nodig is om ook de nachten tot en met 11 mei te gebruiken voor werkzaamheden. De wegen onder het viaduct zijn komende twee weken ook gewoon beschikbaar, in tegenstelling tot eerder gecommuniceerd. ‘Een kwestie van een goede planning en ook wat geluk,’ verklaart Tom Paton van aannnemer VeenIX over het succesvolle werkweekend waarin 60 uur non-stop werd doorgewerkt. 

Sport gisteren 13:42

Buitenseizoen zwembad De Meerkamp van start, maar nog zonder wedstrijdbad

Amstelveen - Het buitenseizoen van zwembad De Meerkamp gaat komende zondag 28 april van start, maar nog zonder opening van het grote (buiten-)wedstrijdbad. Door een te hoge grondwaterstand is het niet mogelijk om het wedstrijdbad buiten al op te starten, dit zal op z’n vroegst na de meivakantie zijn.

112 gisteren 11:44

Reanimatie in lijnbus; Legmeerdijk tijdelijk afgesloten

Aalsmeer - Hulpdiensten zijn vanmorgen opgeroepen vanwege een medische noodsituatie in een R-netbus (357) van Connexxion. De bus is stilgezet op de Legmeerdijk in Aalsmeer en de weg is afgesloten om ruimte te bieden aan hulpdiensten, die een reanimatie moesten uitvoeren.