Davey Photography, Jasper Meekel
112

Grote politie-inzet in Oude Dorp Amstelveen vanwege vuurwapen-melding

Amstelveen - De politie is vrijdagavond met veel manschappen ter plaatse gekomen bij het Oude Dorp in Amstelveen, omdat er een melding was binnengekomen dat een man een vuurwapen bij zich zou dragen.

De politie nam de melding uiterst serieus. Een politiehelikopter werd ingeschakeld, die enige tijd stil hing boven het oude centrum, terwijl eenheden op straat op zoek waren naar de verdachte.

De politie heeft diverse personen staande gehouden en gefouilleerd, onder andere in de Dorpsstraat waar diverse cafés zijn gevestigd, maar ook nabij het raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel. 

112 amstelveen oude dorp vuurwapen 050423 dbjm.jpg
Foto's Davey Photography, Jasper Meekel

Diverse straten werden afgezet door politievoertuigen. Voor zover bekend heeft de politie nog geen vuurwapen kunnen traceren.


Meer nieuws

Verkeer & Vervoer vandaag 15:01

A9 bij Amstelveen komend weekend in beide richtingen afgesloten, maar Schipholbrug-hijsklus uitgesteld

Amstelveen - De A9 bij Amstelveen is komend weekend (van vrijdag 31 mei 20.00 uur tot maandag 3 juni 05.00 uur) in beide richtingen afgesloten. In het weekend zou eigenlijk het noordelijke brugdek van de Schipholbrug worden ingehesen, maar die klus is uitgesteld door verwachte windstoten. De weekendafsluiting blijft echter in stand, omdat er nog meer werkzaamheden worden uitgevoerd.

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:41

Maak kennis met T.A.T. Nature: kom naar de open dag op zondag 2 juni

Amstelveen / Ouderkerk - Aan de Rondehoep West in Ouderkerk aan de Amstel vind je het Mind Emptiness Center. Hier kun je terecht voor het revolutionaire programma The Alignment Technique in de natuur (T.A.T. Nature), dat jou weer helemaal terug in contact brengt met de natuur om zo innerlijke rust te ervaren.  Maris en Rik geven jou handvatten (Moves) om snel en op een unieke wijze weer tot jezelf te komen. Kom naar de gratis kennismaking op zondag 2 juni.

Algemeen gisteren 09:47

Patisserie Prenger ernstig gedupeerd door diefstal van koelbus

Amstelveen – Patisserie Prenger is ernstig gedupeerd doordat autodieven er vannacht vandoor zijn gegaan met de grote (koel-)bestelbus van het bedrijf. Eigenaar Steve Bouman is er ziek van: ‘De bus is de drijvende factor van onze onderneming. We hebben de bus hard nodig om onze bestellingen uit te kunnen rijden.'