Davey Photography, Davey Baas
112

Grote zoekactie in Amstelveen Noord na achtervolging: trio op de vlucht

Amstelveen - In Amstelveen Noord heeft de politie zondagavond een grote zoekactie gehouden naar drie verdachten. Het trio zou naar verluidt na een achtervolging een auto aan de Graaf Willemlaan hebben achtergelaten en de wijk zijn ingevlucht.

Ook een politiehelikopter werd ingezet: die cirkelde zondagavond geruime tijd boven de wijken Elsrijk en Randwijck. 

Het is nog niet bekend wat de voortvluchtigen op hun kerfstok hebben. De politie kwam met veel eenheden ter plaatse en kamde de wijk uit. Daarbij werd ook een politiehond ingezet, die diverse tuinen in de omgeving doorzocht.

Ook werd gepost in diverse straten, zoals onder andere aan Bella Donna en de Gijsbrecht van Amstellaan. Voor zover bekend heeft de zoekactie nog geen resultaat gehad; van de verdachten is geen signalement bekend.

Van de actie is geen Burgernet-melding uitgegaan. De achtergelaten auto van het merk Saab is in beslaggenomen door de politie en weggetakeld met een politiekraan.
112_achtervolging_dpdbgw3.jpg
Foto's: Davey Photography, Davey Baas


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:37

Amstelveen van voorheen (223)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 223 weer eens een fraaie ansichtkaart van Plein 1960, genomen in de richting van de Rembrandtweg.

112 gisteren 17:07

Jonge straatrover gepakt dankzij hulp buurtbewoner; mes gevonden

Amstelveen - De politie heeft zondag aan het einde van de middag mede dankzij een alerte buurtbewoner een verdachte van een straatroof gearresteerd in Amstelveen Zuid. De politie vond ook een mes dat de verdachte had weggegooid op een schoolplein aan Orion. 

Algemeen 28 nov. 2020 11:06

Kinderen betuigen spijt na brandje in papiercontainer

Amstelveen - In de wijk Middenhoven moest de brandweer er gistermiddag aan te pas komen om een brandje in een papiercontainer te blussen. De brand was onststaan doordat kinderen klein vuurwerk in de klep hadden gegooid.

Advertorial Verkeer & Vervoer 28 nov. 2020 09:00

Elektrisch, hybride of waterstof? Hyundai heeft het

Amstelveen - Stil en schoon vervoer. Beter voor het milieu. Geen uitstoot. Hyundai zet vaart achter het elektrisch rijden in Nederland. Zij is het enige automerk dat keuze biedt uit alle denkbare elektrische aandrijflijnen: volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride en waterstof. Welke duurzame mobiele oplossing je zoekt; Hyundai heeft het. Nu en in de toekomst! Nieuwsgierig? Kom de modellen bekijken bij Goldcar in Amstelveen.