Omwonenden en ondernemers kwamen gisteren bij elkaar in het buurtwinkelcentrum (beeld EvL, Rob Franken)

Grote zorgen om Winkelcentrum Waardhuizen

Amstelveen - Buurtbewoners en ondernemers van Winkelcentrum Waardhuizen maken zich ernstige zorgen over de toekomst van het buurtcentrum sinds de supermarkt de deuren sloot. Gisteren kwamen zij bijeen op het pleintje in het midden van het centrum. Wethouder Adam Elzakalai liet tegenover de camera's van NH Nieuws weten zich hard te maken voor het winkelcentrum, dat op sterven na dood is.

Veel buurtbewoners willen een supermarkt terug en ook ondernemers voelen de pijn van de supermarktsluiting. De overbekende en alom geliefde eigenaar van de speelgoedwinkel, Hubert, vreest voor het voortbestaan van zijn winkel. Sinds het vertrek van de super is zijn omzet gekelderd.

PLUS 

PLUS besloot het Amstelveense supermarktfiliaal in Waardhuizen begin dit jaar te sluiten, nadat het in 2022 was gefuseerd met Coop, dat drie supermarkten had in Amstelveen, waarvan er nu nog 1 over is (Lindenlaan). Het filiaal aan de Van der Hooplaan werd vernieuwd en omgebouwd tot PLUS, maar over het filiaal Waardhuizen (offcieel Parlevinker) en Lindenlaan heeft PLUS nooit duidelijkheid verstrekt, ook niet na vragen van AmstelveenZ. PLUS liet weten niets te kunnen communiceren over die twee Coop-winkels in Amstelveen, tot er iets te melden viel. Maar nadere informatie bleef uit, ook over de uiteindelijke sluiting van Coop Waardhuizen. De Coop Lindenlaan is nu nog gewoon open.

Sociaal

Het filiaal in Waardhuizen, dat bij de intrek van Coop in 2014 nog vergroot werd, zou te klein zijn om een rendabele supermarkt te runnen zo bleek tijdens een eerdere raadsvergadering, iets dat wordt betwijfeld door diverse buurtbewoners. 

Niks beloven

Wethouder Elzakalai gaf weliswaar zich hard te maken, maar kon niet beloven dat er binnen een paar maanden weer een supermarkt komt, omdat de gemeente daar niet over gaat. Maar hij wil er alles aan doen om de juiste voorwaarden te scheppen zodat het winkelcentrum geschikt wordt voor een supermarkt.

Sociaal

Het winkelcentrum in Waardhuizen vervult ook een sociale functie, die grotendeels is verdwenen door het vertrek van de supermarkt. Tegenover NH nieuws verklaarde hij dat het winkelcentrum een sociale parel is.

Actief voor Amstelveen was gisteren ook aanwezig bij de bijeenkomst en sprak eerder al zorgen uit. Partijleider Michel Becker geeft aan zich hard te maken voor het centrum en heeft ook contact met eigenaar Netjes. Ook het CDA gaf aan dat de partij  zich inzet voor de terugkeer van een supermarkt.


Meer nieuws

Amstelveen van voorheen gisteren 20:51

Amstelveen van voorheen (380)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 380 een oude foto van het binnenplein van winkelcentrum Groenhof.

Algemeen 8 dec. 2023 11:41

Maximaal 30 km/u ook in delen Buitenveldert: even wennen

Buitenveldert/Amstelveen - Amstelveners die al moeite hebben om zich aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur te houden op de Beneluxbaan richting Amsterdam, worden vanaf vandaag extra op de proef gesteld in delen van Buitenveldert: daar geldt sinds vandaag op diverse wegen, zoals de Van Boshuizenstraat, Van Leijenberghlaan en A.J. Ernststraat een maximumsnelheid van 30 km/u.