Omwonenden en ondernemers kwamen gisteren bij elkaar in het buurtwinkelcentrum (beeld EvL, Rob Franken)

Grote zorgen om Winkelcentrum Waardhuizen

Amstelveen - Buurtbewoners en ondernemers van Winkelcentrum Waardhuizen maken zich ernstige zorgen over de toekomst van het buurtcentrum sinds de supermarkt de deuren sloot. Gisteren kwamen zij bijeen op het pleintje in het midden van het centrum. Wethouder Adam Elzakalai liet tegenover de camera's van NH Nieuws weten zich hard te maken voor het winkelcentrum, dat op sterven na dood is.

Veel buurtbewoners willen een supermarkt terug en ook ondernemers voelen de pijn van de supermarktsluiting. De overbekende en alom geliefde eigenaar van de speelgoedwinkel, Hubert, vreest voor het voortbestaan van zijn winkel. Sinds het vertrek van de super is zijn omzet gekelderd.

PLUS 

PLUS besloot het Amstelveense supermarktfiliaal in Waardhuizen begin dit jaar te sluiten, nadat het in 2022 was gefuseerd met Coop, dat drie supermarkten had in Amstelveen, waarvan er nu nog 1 over is (Lindenlaan). Het filiaal aan de Van der Hooplaan werd vernieuwd en omgebouwd tot PLUS, maar over het filiaal Waardhuizen (offcieel Parlevinker) en Lindenlaan heeft PLUS nooit duidelijkheid verstrekt, ook niet na vragen van AmstelveenZ. PLUS liet weten niets te kunnen communiceren over die twee Coop-winkels in Amstelveen, tot er iets te melden viel. Maar nadere informatie bleef uit, ook over de uiteindelijke sluiting van Coop Waardhuizen. De Coop Lindenlaan is nu nog gewoon open.

Sociaal

Het filiaal in Waardhuizen, dat bij de intrek van Coop in 2014 nog vergroot werd, zou te klein zijn om een rendabele supermarkt te runnen zo bleek tijdens een eerdere raadsvergadering, iets dat wordt betwijfeld door diverse buurtbewoners. 

Niks beloven

Wethouder Elzakalai gaf weliswaar zich hard te maken, maar kon niet beloven dat er binnen een paar maanden weer een supermarkt komt, omdat de gemeente daar niet over gaat. Maar hij wil er alles aan doen om de juiste voorwaarden te scheppen zodat het winkelcentrum geschikt wordt voor een supermarkt.

Sociaal

Het winkelcentrum in Waardhuizen vervult ook een sociale functie, die grotendeels is verdwenen door het vertrek van de supermarkt. Tegenover NH nieuws verklaarde hij dat het winkelcentrum een sociale parel is.

Actief voor Amstelveen was gisteren ook aanwezig bij de bijeenkomst en sprak eerder al zorgen uit. Partijleider Michel Becker geeft aan zich hard te maken voor het centrum en heeft ook contact met eigenaar Netjes. Ook het CDA gaf aan dat de partij  zich inzet voor de terugkeer van een supermarkt.


Meer nieuws

112 vandaag 15:23

Vrouw (44) in gestolen auto rijdt in op politievoertuig maar kan niet ontsnappen

Amstelveen - Na een achtervolging door Amstelveen en Oude Meer is gisterenavond een 44-jarige automobiliste, die rondreed in een gestolen voertuig, in de boeien geslagen door de politie. Ze reed tijdens de achtervolging in op een politievoertuig, maar het lukte haar niet aan de politie te ontkomen. 

112 gisteren 17:33

Opnieuw aanrijding op Aalsmeerse 'ramprotonde'

Aalsmeer - Op de rotonde van de Burgemeester Kasteleinweg en de Dorpsstraat in Aalsmeer heeft dinsdag aan het einde van de middag opnieuw een ongeval plaatsgevonden.

Evenementen & Activiteiten gisteren 13:40

Magic Circus met Pasen in Amstelveen

Amstelveen - Het Amstelveens Paascircus komt er weer aan. Magic Circus is van 7 april (Goede Vrijdag) tot en met woensdag 12 april te bewonderen op het parkeerterrein naast De Meent.

Algemeen gisteren 13:37

Informatiemarkt duurzaamheid voor VvE’s

Amstelveen - Om Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te ondersteunen bij het verduurzamen van hun gebouwen, organiseert de gemeente op woensdag 19 april een informatiemarkt. Er is onder meer aandacht voor het complexe besluitvormingsproces en de financieringsvraagstukken waar iedere VvE mee te maken heeft bij het verduurzamen van hun complex.

Algemeen gisteren 13:28

Amstelveen doet weer mee aan NK Tegelwippen

Amstelveen - Net als vorig jaar doet Amstelveen ook dit jaar weer mee aan de landelijke actie ‘NK Tegelwippen’. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen. Inwoners die hun tegels vervangen voor groen kunnen tot en met eind oktober hun oude tegels gratis laten ophalen.