'Gusto World of Pizza' blijft gewoon open

'Gusto World of Pizza' blijft gewoon open Foto: Anko Stoffels

AMSTELVEEN - Pizzeria 'Gusto World of Pizza' in het Oude Dorp van Amstelveen, die op last van de gemeente over enkele weken dient te stoppen met het huidige gebruik van de houtoven, blijft gewoon open en komt met een oplossing waardoor iedereen van de geliefde Italiaanse pizza’s van Gusto kan blijven genieten.


- Lees verder onder deze advertentie -

Door de berichtgeving rond de pizzeria de afgelopen periode (de huidige afvoerpijp van de houtoven zorgt voor dermate veel last voor omwonenden dat de gemeente besloot het gebruik op de huidige manier te verbieden) denken sommige mensen dat de pizzeria gaat sluiten, maar dat is absoluut niet het geval.

Aanvaardbaar
Gusto moet binnen een aantal weken de rookgas-, roet- en geuroverlast beperken tot ‘een aanvaardbaar niveau’. De pizzeria mag nog wel houtstook toepassen, maar dat mag alleen onder strenge voorwaarden. De afgezogen dampen en gassen naar de buitenlucht dienen twee meter boven het hoogste punt in een straal van 25 meter uit te worden gestoten én de gassen en dampen moeten door een doelmatige ontgeuringsinstallatie worden geleid.

Open
‘Wij blijven gewoon open,’ zegt de eigenaar. ‘En we zijn volop bezig met een oplossing om binnen de gestelde periode aan alle voorwaarden te voldoen waarbij we de houtoven kunnen behouden.’

Naam
Gusto World of Pizza opende medio 2016 de deuren en maakte bijzonder snel naam. De sfeervolle en laagdrempelige pizzeria groeide in korte tijd uit tot een geliefd restaurant in het Oude Dorp van Amstelveen.

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties