Pixabay.com

GvA in de bres voor Amstelveners die afhankelijk zijn van elektrisch-medische apparatuur

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) wil dat Amstelveners die afhankelijk zijn van elektrisch-medische apparatuur een vergoeding kunnen aanvragen bij de gemeente vanwege de gestegen energieprijzen.

‘Mensen die afhankelijk zijn van elektrisch-medisch apparatuur zoals dialyse- en zuurstofapparatuur, elektrische rolstoelen en trapliften, scootmobiels en ander apparatuur worden dubbel zo hard getroffen door de stijgende energiekosten,’ laat de partij in een persbericht weten. ‘Ook mensen met reuma voor wie het belangrijk is om een warme omgeving te hebben zijn de dupe. Goed voor Amstelveen zal komende week een motie indienen zodat mensen hiervoor vergoeding via de gemeente kunnen aanvragen. ‘

Zuur

‘Er zijn zorgverzekeraars die wel een bijdrage geven voor dialyse en zuurstofapparatuur, tenzij door het ziekenhuis geïndiceerd, maar dat dekt niet de hoge kosten,’ aldus GvA. ‘Het is al erg genoeg als je afhankelijk moet zijn van apparatuur zodat je in leven kan blijven of nog een kwaliteit van leven kan behouden, maar als daar energiekosten bijkomen die men niet kan opbrengen, is dat wel heel zuur’.


Meer nieuws

Zakelijk vandaag 12:00

Infinity Cleaning zorgt voor verrassend frisse wind in schoonmaakbranche

Amstelveen - Enthousiast, vrolijk, gedreven, professioneel en helemaal gek van schoonmaken: dat zijn de Amstelveense vriendinnen Natascha & Chella. Ze laten momenteel met hun 2 jaar geleden opgerichte schoonmaakbedrijf Infinity Cleaning een frisse wind waaien in de schoonmaakbranche. Bij Infinity Cleaning doen ze het allemaal net even anders. En wat ze doen, dat doen ze vooral met ontzettend veel plezier. Met blinkende resultaten en tevreden klanten tot gevolg.

Algemeen vandaag 10:41

Gratis meerdere duurzame workshops bezoeken?

Amstelveen - Op de ‘Doe-het-duurzaam markt’ op zaterdag 7 oktober in het Noorddamcentrum in Amstelveen staan marktkramen met leveranciers van zonnepanelen, groene daken, hybride warmtepompen en een doe-het-zelf markt met energiebesparende materialen. Naast de markt worden er gedurende de dag verschillende gratis te volgen presentaties en workshops gegeven.