Pixabay.com

GvA in de bres voor Amstelveners die afhankelijk zijn van elektrisch-medische apparatuur

Amstelveen - De lokale politieke partij Goed voor Amstelveen (GvA) wil dat Amstelveners die afhankelijk zijn van elektrisch-medische apparatuur een vergoeding kunnen aanvragen bij de gemeente vanwege de gestegen energieprijzen.

‘Mensen die afhankelijk zijn van elektrisch-medisch apparatuur zoals dialyse- en zuurstofapparatuur, elektrische rolstoelen en trapliften, scootmobiels en ander apparatuur worden dubbel zo hard getroffen door de stijgende energiekosten,’ laat de partij in een persbericht weten. ‘Ook mensen met reuma voor wie het belangrijk is om een warme omgeving te hebben zijn de dupe. Goed voor Amstelveen zal komende week een motie indienen zodat mensen hiervoor vergoeding via de gemeente kunnen aanvragen. ‘

Zuur

‘Er zijn zorgverzekeraars die wel een bijdrage geven voor dialyse en zuurstofapparatuur, tenzij door het ziekenhuis geïndiceerd, maar dat dekt niet de hoge kosten,’ aldus GvA. ‘Het is al erg genoeg als je afhankelijk moet zijn van apparatuur zodat je in leven kan blijven of nog een kwaliteit van leven kan behouden, maar als daar energiekosten bijkomen die men niet kan opbrengen, is dat wel heel zuur’.


Meer nieuws

112 gisteren 15:30

Ernstig ongeval op kruising Binderij/Bovenkerkerweg

Amstelveen - Op de kruising van de Bovenkerkerweg met de Binderij nabij bedrijventerrein Bovenkerk in Amstelveen heeft maandagmiddag een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een traumateam werd opgeroepen.

Sport gisteren 12:00

Nederlandse toptennissers strijden om titel op NK Tennis in NTC Amstelveen

Amstelveen - Niet vaak komt toptennis zo dichtbij als nu! Van 11 tot en met 18 december is het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen (NTC) gastheer van de Nationale Kampioenschappen Tennis. Het evenement waar de Nederlandse (rolstoel)tennistop het jaar afsluit. Op de indoorbanen komen de beste Nederlandse tennissers in actie in de strijd om de nationale titels in het enkel- en dubbelspel met deelname van o.a. Botic van de Zandschulp, Tallon Griekspoor, Suzan Lamens en Golden Slam winnares Diede de Groot.

Algemeen gisteren 09:23

Culinair auteurs op 11 december bij Libris Venstra

Amstelveen - Op zondag 11 december a.s. zijn culinair auteurs Joris en Wouter Bijdendijk, Jigal Krant en Mari Maris bij Libris Venstra aan het Stadsplein. Zij worden geinterviews door Foodies Magazine en aansluitend is er ruimte voor het stellen van vragen en het signeren van boeken.

Politiek gisteren 09:00

Financieel in de knel? Gemeente Amstelveen helpt!

Amstelveen - Een groeiend aantal Amstelveners kan de eindjes niet meer aan elkaar knopen door de sterk gestegen (energie-)prijzen. Toch is er een groot aantal inwoners dat de hulpstap naar de gemeente niet zet: uit onwetendheid, trots of misschien wel angst. Wethouder Marijn van Ballegooijen benadrukt dat de gemeente iedereen die financieel in de knel zit wil en vaak ook kan helpen.

Amstelveen van voorheen 4 dec. 2022 20:20

Amstelveen van voorheen (328)

Amstelveen - AmstelveenZ.nl duikt op zondagen in het verleden van Amstelveen en toont daarbij foto’s van vroeger. In aflevering 328 een oude prentbriefkaart uit 1962.