Advertorial Sport

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.

Men kent de 32-jarige Amstelvener Ewoud van Dulken als oprichter van Judoschool Van Dulken, waarbij zo’n 400 leerlingen zijn aangesloten. Zijn roots liggen dan ook in de judo sport. Als 16-jarige bedreef hij de sport op topniveau en reisde heel Europa af. ‘Na enkele blessures moest ik de topsport opgeven. Gelukkig beleefde ik sindsdien veel plezier in het lesgeven.’ Als voormalige topsporter zette hij z’n energie en doorzettingsvermogen om in ondernemen. ‘Naast het beheren van een judoschool, ben ik ook revalidatie coach en personal trainer.’ Ook op andere vlakken blijkt Ewoud voor topniveau te gaan. Zo is hij de afgelopen 2 jaar benoemd tot Personal Trainer van het Jaar van Amstelveen, uitgereikt door Fitness Awards.

Plezier staat voorop
Ewoud houdt van ondernemen en vertelt nog enkel te willen gaan voor wat hem gelukkig maakt. En dat is mensen plezier te laten beleven middels sport. ‘Sporten is fysiek gezien eigenlijk helemaal niet goed voor je, maar bewegen wel’, legt hij uit. ‘En ik wil mensen dolgraag weer het plezier teruggeven wat ze vroeger beleefden tijdens de gymles. Dit gaat op professioneel en landelijk niveau gebeuren. Er zullen gediplomeerde trainers lesgeven in de gym oefeningen van weleer. Denk hierbij aan wandrekklimmen, bokspringen, touwklimmen, ringzwaaien maar ook apenkooien en trefbal.’

Professionele begeleiding
Wie denkt enkel een uurtje te komen ‘spelen’ voor de lol, heeft het mis. ‘Er wordt echt naar een doel toegewerkt en er zit een hele lesmethode achter. Het doel is om mensen plezier te laten beleven en toch goed te bewegen.’ Volgens Ewoud bewegen mensen te weinig en dat komt, omdat ze er geen voldoening uit halen. ‘Het moet leuk zijn om het vol te kunnen houden en bij GYM VAN TOEN krijg je structureel elke week een andere les, dus niet enkel gericht op afvallen of sterker worden. Alles wat we op de basisschool gedaan hebben, komt aan bod. Maar dan in een verbeterde versie.’ Kortom, kwaliteitslessen voor iedereen, ongeacht de leeftijd, op een speelse professionele wijze.

Voor meer info kijk op www.gymvantoen.nl


Meer nieuws

Algemeen vandaag 11:58

Geweld tegen vrouwen: ook in het 'keurige' Amstelveen

Amstelveen - Gemeente Amstelveen zet zich deze week in om geweld tegen vrouwen en huiselijk geweld de wereld uit te krijgen. Ook in Amstelveen speelt het probleem en veelal durven slachtoffers zich uit angst niet te melden. De gemeente benadrukt dat hulp dichtbij is en hoopt dat inwoners die te maken hebben met lichamelijk, psychisch of seksueel geweld of intimidatie contact opnemen met Veilig Thuis via de hulplijn 0800 2000.

Advertorial Winkels gisteren 20:00

De nieuwste innovaties ervaren in the blue room

Amstelveen - Koudijs is dé winkel voor toonaangevende merken op het gebied van beeld en geluid, witgoed en wifi . Het familiebedrijf bestaat inmiddels meer dan 100 jaar en is dan ook een begrip in Amstelveen. Maar wie momenteel door het Oude Dorp rijdt, ziet een opvallend verschijnsel.. een compleet blauwe etalage trekt de aandacht van voorbijgangers. Eigenaren Steven en Marri-Anne lichten alvast een tipje van de ‘blauwe’ sluier op over de binnenkort te openen Blue Room.

Algemeen gisteren 10:58

Amstelveen opent steunpunt voor gedupeerden toeslagenaffaire

Amstelveen - Omdat ook in Amstelveen tientallen ouders ernstig in de problemen zijn geraakt doordat de Belastingdienst ten onrechte de kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde (de zogenoemde Toeslagenaffaire), heeft Gemeente Amstelveen een speciaal Steunpunt Kinderopvangtoeslagaffaire opgericht.