Advertorial Sport

GYM VAN TOEN: Bewegen was nog nooit zo leuk

Amstelveen - Trefbal, apenkooien, touwklimmen. Deze woorden nemen ons mee naar die gymzaal waar je als kind heerlijk kon spelen. ‘Het tovert een glimlach op het gezicht van veel mensen als je over de gymlessen van vroeger begint’, zegt Ewoud van Dulken. Hij is initiatiefnemer van GYM VAN TOEN en heeft als missie om deze jeugdherinneringen landelijk weer tot leven te brengen.

Men kent de 32-jarige Amstelvener Ewoud van Dulken als oprichter van Judoschool Van Dulken, waarbij zo’n 400 leerlingen zijn aangesloten. Zijn roots liggen dan ook in de judo sport. Als 16-jarige bedreef hij de sport op topniveau en reisde heel Europa af. ‘Na enkele blessures moest ik de topsport opgeven. Gelukkig beleefde ik sindsdien veel plezier in het lesgeven.’ Als voormalige topsporter zette hij z’n energie en doorzettingsvermogen om in ondernemen. ‘Naast het beheren van een judoschool, ben ik ook revalidatie coach en personal trainer.’ Ook op andere vlakken blijkt Ewoud voor topniveau te gaan. Zo is hij de afgelopen 2 jaar benoemd tot Personal Trainer van het Jaar van Amstelveen, uitgereikt door Fitness Awards.

Plezier staat voorop
Ewoud houdt van ondernemen en vertelt nog enkel te willen gaan voor wat hem gelukkig maakt. En dat is mensen plezier te laten beleven middels sport. ‘Sporten is fysiek gezien eigenlijk helemaal niet goed voor je, maar bewegen wel’, legt hij uit. ‘En ik wil mensen dolgraag weer het plezier teruggeven wat ze vroeger beleefden tijdens de gymles. Dit gaat op professioneel en landelijk niveau gebeuren. Er zullen gediplomeerde trainers lesgeven in de gym oefeningen van weleer. Denk hierbij aan wandrekklimmen, bokspringen, touwklimmen, ringzwaaien maar ook apenkooien en trefbal.’

Professionele begeleiding
Wie denkt enkel een uurtje te komen ‘spelen’ voor de lol, heeft het mis. ‘Er wordt echt naar een doel toegewerkt en er zit een hele lesmethode achter. Het doel is om mensen plezier te laten beleven en toch goed te bewegen.’ Volgens Ewoud bewegen mensen te weinig en dat komt, omdat ze er geen voldoening uit halen. ‘Het moet leuk zijn om het vol te kunnen houden en bij GYM VAN TOEN krijg je structureel elke week een andere les, dus niet enkel gericht op afvallen of sterker worden. Alles wat we op de basisschool gedaan hebben, komt aan bod. Maar dan in een verbeterde versie.’ Kortom, kwaliteitslessen voor iedereen, ongeacht de leeftijd, op een speelse professionele wijze.

Voor meer info kijk op www.gymvantoen.nl


Meer nieuws

Evenementen & Activiteiten vandaag 10:17

Cultuurcentrum Griffioen opent nieuw theaterseizoen

Amstelveen - Cultuurcentrum VU Griffioen is gestart met de kaartverkoop van het nieuwe theaterseizoen. In voorgaande jaren gebeurde dit altijd in april of mei. “Dit seizoen pakken we een hoop zaken net iets anders aan dan normaal”, aldus de Griffioen.

Verkeer & Vervoer gisteren 10:10

Waarom geen nieuwe spoorlijn parallel aan de A9?

Amstelveen – Met een nieuwe spoorlijn die parallel loopt aan Rijksweg A9 tussen Haarlem, Schiphol, Amstelveen, Ouderkerk, Abcoude en Amsterdam Zuidoost zou de bereikbaarheid van de regio aanzienlijk verbeteren.