De demonstratie op het Stadsplein tijdens de Sinterklaasintocht (Foto: Archief)

Haatreacties op live-registratie anti-Zwarte Piet-demonstratie

Amstelveen – Een liveregistratie van de anti-Zwarte Piet-demonstratie in Amstelveen van journaliste Clarice Gargard op Facebook heeft op zijn zachtst gezegd heftige reacties opgeleverd. Bij de meer dan 8.000 reacties zaten doodsbedreigingen en racistische en seksistische beledigingen.

De Amerikaans-Nederlandse journaliste en programmamaakster Clarice Gargard schrijft vandaag in haar column op NRC.nl dat zij vorige week op het Stadsplein in het Stadshart van Amstelveen heeft deelgenomen aan de anti-Zwarte Piet-demonstratie. Zij besloot vervolgens om een live-registratie van deze demonstratie op Facebook te zetten.

Aangifte

Dit leverde vreselijke berichten onder de live-registratie op. ‘De reacties varieerden van het welbekende ‘ga terug naar je eigen land’ tot aan ‘zwartjoekel’, ‘ooit word je door de verkeerde op straat in je kont geneukt’ en ‘AK-47 erover heen jagen’, schrijft Gargard in haar column. AT5 meldde gisteren al dat de journaliste in verband met de bedreigingen aangifte heeft gedaan bij de politie.


Meer nieuws

Algemeen vandaag 09:47

14-jarige Amstelvener aangehouden om bankhelpdeskfraude

Amstelveen - Een 14-jarige Amstelvener is begin april aangehouden vanwege bankhelpdeskfraude. De puber werd gepakt toen hij in Hengelo bij de woning van een 79-jarig slachtoffer, zogenaamd namens de bank diens pinpas en telefoon kwam ophalen.